Torna

Sobirania Alimentària

Concurs de fotografies, Dia de la dona Rural.

De la mar a la terra. Mirades entre dones

La Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, amb motiu de la celebració del Dia de la Dona Rural, el 15 d’octubre, convocà la I EDICIÓ DEL CERTAMEN FOTOGRÀFIC: «De la mar a la terra. Mirades entre dones» amb l’ objecte de posar en valor el paper decisiu de les dones en el desenvolupament del sector agrari des del punt de vista social.

Les dones participants, residents a les nostres illes i a nuclis de població rural, optaren per presentar les seves fotografies a qualsevol de les quatre categories establertes: Agricultura, Pesca, Ramaderia i Indústries Agroalimentàries, amb el requisit que representassin la visió de la tasca de les dones amb ulls de dones, reflectint el reconeixement del seu paper decisiu en el desenvolupament i la garantia alimentària, així com l’empoderament femení en el desenvolupament de la tasca de les dones en el sector alimentari.

Els criteris a l’ hora de valorar les obres premiades, es basaren en que ressaltassin la participació de la dona en la venda directe, així com els aspectes positius i que identifiquen a la dona amb la seva capacitat i orgull professional que senten.

El jurat presidit per la Consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha així com la Directora general de Polítiques per a la Sobirania Alimentaria; la Gerent de SEMILLA, a més a més d’una persona qualificada en fotografia i una tècnica de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern de les Illes Balears, seleccionà vuit fotografies guanyadores, atorgant un primer i segon premi per categoria, valorant la creativitat, la representativitat i la qualitat de totes les obres.

La resolució de les premiades es feu pública a la pàgina web de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern de les Illes Balears i l’ acte d’entrega dels premis el passat dia 15 d’octubre a les 11:00 hores a la mateixa conselleria; un acte a l’ aire lliure respectant les mesures de seguretat Covid-19, en el que totes les guanyadores reberen els premis, consistents en dinars, sopars o berenars a base de gastronomia i producte local, a establiments de restauració de les nostres illes,en els que l’ equip cuiner hi tingués presencia majoritàriament femenina i la xef fos una dona. Un aspecte important, per reconèixer el paper de la dona, en un món que encara majoritàriament és masculí. També reberen una senalla de producte agroalimentari local i una peça d’artesania mallorquina com a certificat dels premis obtinguts.

La participació i la bona acollida d’aquest primer certamen, són una bon punt de partida per a continuar amb aquesta iniciativa i anar pensant en una següent convocatòria per a l’ any que ve.

Accès directe a les Bases del Concurs de Fotografia i al cartell anunci.

desc_1r Concurs de fotografia ´De la mar a la terra. Mirades entre dones´(2) (2).jpg

Entrega de premis

El dia15 d'octubre de 2020, amb motiu de la celebració del Dia de la Dona Rural, s'ha fet entrega del premis del 1r concurs fotogràfic "De la Mar a la Terra. Mirades entre Dones."

L'acte s'ha celebrat a la plantació de vinyes de varietats locals, davant la seu de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, amb l'assitència de la Consellera, la Directora General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària i dones del sector agrícola i ramader de Mallorca i Menorca.

Dones guanyadores:

I CERTAMEN DE FOTOGRAFIA "DE LA MAR A LA TERRA. MIRADES ENTRE DONES"

Guanyadores del concurs:

AGRICULTURA
1r. Maria Catalina Marí Marí. Per molts d’anys

2n. Aina Maria Salvà Jorda. Lligades per la sang, l'amor i la pagesia

RAMADERIA
1r. Aina Maria Salvà Jorda. Animals d'infantesa

2n. Soraya Bosch Juan. Besades enfeinades

accésit. Miquela Vanrell. Collint ous amb na coa blanca

accésit. Maribel Juan. Anyell

INDÚSTRIES AGROALIMENTÀRIES

1r. Soraya Bosch Juan. A punt per la venta directa

2n. Aina Maria Salvà Jorda. Blat de xeixa

Accès a les fotografies de la entrega dels premis dia 15 d'octubre.

I accès a les fotografies guanyadores.