Encara no saps català?

 

No saps per què has d'aprendre català?

El català és la llengua pròpia de les Illes Balears des de fa 800 anys. A més, hi té el caràcter d’idioma oficial, juntament amb l’espanyol. A les Balears, tots tenim el dret de conèixer la llengua catalana i, també, d’usar-la en qualsevol situació.

Una part important de la població s’expressa habitualment en aquesta llengua i la gran majoria l’entén. El català és present tant en el dia a dia de les relacions personals i laborals com en l’àmbit públic: l’escola, l’Administració, els mitjans de comunicació...

La llengua catalana és compartida amb altres territoris i, en conjunt, hi ha més de deu milions de persones que saben català.

Aprendre i usar la llengua catalana et servirà:

  • Per integrar-te de ple i de manera natural en la societat que t’ha acollit.
  • Per tenir l’oportunitat de conèixer la cultura, els costums i les tradicions de la terra on ara vius.
  • Per obrir-te portes en la teva vida laboral i en les teves relacions socials.
  • Per poder participar de la vida escolar dels teus fills.

 

Vols aprendre català?

 

  •  Recursos diversos per aprendre català

En aquest enllaç es pot consultar una guia de recursos per aprendre català des de les Illes Balears. Hi trobaràs informació sobre els mitjans que millor s’adapten a les teves necessitats, cursos, centres d’autoaprenentatge, recursos informàtics o accessibles a través d’Internet, etc.

 

  • A l'abast. Comunicació bàsica en llengua catalana

A l’abast és un material pensat per a aquelles persones no catalanoparlants que tenen inquietud per acostar-se a la realitat lingüística i cultural de les Illes Balears. Consisteix en un conjunt de frases freqüents en llengua catalana corresponents a situacions usuals de la vida quotidiana. No és un curs de català: només és un primer tast d'aquesta llengua que vol servir com a incentiu per continuar aprenent.

La versió en línia d'aquest material ofereix la possibilitat de sentir els texts en llengua catalana.

 

  • Mallorcat

Mallorcat és una plataforma d’autoaprenentatge de llengua catalana. Amb aquest material pots aprendre vocabulari a partir d’imatges, pots veure com s’escriuen les paraules i també sentir com es pronuncien.

 

  •  Maó en català. Curs bàsic de català

Aquesta publicació inclou situacions comunicatives i vocabulari propis de la vida quotidiana, ambientat tot a la ciutat de Maó. També inclou informació pràctica per viure en aquesta ciutat i sobre l’oferta que hi ha per aprendre la llengua catalana. Hi pots accedir a través d’aquest enllaç.

 

  • Ep! Escolta i parla

Es tracta d’un curs oral per resoldre les necessitats bàsiques de la vida quotidiana en català, amb imatges, àudios, vídeos i activitats interactives. Hi pots accedir aquí.