Guanyadors «Per Sant Jordi, Mou la Llengua»

El concurs «Per Sant Jordi, Mou la Llengua» ha estat organitzat per l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) amb l'objectiu de fomentar la lectura en català entre els joves de les Illes Balears i promoure la presència del català a les xarxes socials.

Dirigit a joves d'entre 14 i 20 anys, els participants han hagut de crear vídeos en els quals llegeixen fragments d'obres literàries en català i expliquen per què han triat aquest fragment. Aquests vídeos s'han publicat a plataformes com Instagram, YouTube i TikTok amb l'etiqueta #PerSantJordiMoulaLlengua.

 «Per Sant Jordi, Mou la Llengua» atorga tres premis de la mateixa categoria, que inclouen lots de llibres en català, jocs de taula, entrades a concerts de música en català i a espectacles esportius. Els guanyadors van ser anunciats el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril, durant l'enregistrament d’un pòdcast Pati de Butaques amb Júlia Mérida a la parada de l'IEB a Palma, a la plaça del Mercat.

Fotos de la paradeta de Sant Jordi i de l'enregistrament del pòdcast:

Paradeta.jpeg

 Podcast.jpeg

Participants_al_podcast.jpeg

Els guanyadors del concurs del 2024 han estat: 

  • Sofía Martínez Prats, de l’IES Sant Agustí d’Eivissa, que hi va participar amb la lectura d’un fragment d’Invisible, d’Eloy Moreno.

 

  • Jordi Bosch Márquez, de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó, que hi va participar amb la lectura d’un fragment de Per què salto?, de Naoki Higashida.

  • Núria Escudero Taberner, de l’IES Porreres de Mallorca, que hi va participar amb la lectura d’un fragment d’Invisible, d’Eloy Moreno.
View this post on Instagram

A post shared by IES Porreres (@iesporreres)