avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

El conseller Sáenz de San Pedro presenta els resultats de la consulta prèvia sobre la nova Llei de polígons industrials a les entitats i organitzacions socials

El conseller Sáenz de San Pedro presenta els resultats de la consulta prèvia sobre la nova Llei de polígons industrials a les entitats i organitzacions socials

El conseller ha anunciat que la tramitació del projecte de llei continuarà endavant amb la recopilació d'informació, entre els grups d'interès, per a l'elaboració de la norma

Presentació dels resultats de la consulta prèvia sobre la nova Llei de polígons industrials a les entitats i organitzacions socials, amb presència de patronals, sindicats, associacions del sector i administracions públiques 17 juny 2024

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, i la directora general d’Indústria i Polígons Industrials, Ingrid de la Fuente, han presentat els resultats de la consulta prèvia sobre la nova Llei de polígons industrials a les entitats i organitzacions socials, amb presència de patronals, sindicats, associacions del sector i administracions públiques.

Durant la trobada s'han analitzat diverses legislacions i models de polígons industrials impulsats per comunitat autònomes com Catalunya, la Comunitat Valenciana, Galícia o Múrcia, que han servit per impulsar estratègies de promoció industrial amb l'objectiu de promocionar i modernitzar àrees econòmiques urbanes i industrials.

Així mateix, el conseller ha anunciat que la tramitació del projecte de llei continuarà endavant amb la recopilació d'informació, entre els grups d'interès, per a l'elaboració de la norma. Sáenz de San Pedro ha afirmat que el nou marc legal permetrà evolucionar cap a nous models de gestió, amb un alt grau de flexibilitat i de capacitat d'adaptació a les necessitats i realitats del territori per, així, aconseguir dinamitzar i revitalitzar espais on es concentren activitats industrials, comercials o de serveis.

La trobada ha comptat amb la participació de representants de patronals; les cambres de comerç, indústria i navegació del territori; associacions sectorials; sindicats, col·legis professionals, i entitats locals.

Com a pas previ a l’exposició pública la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia va dur a terme el primer mapeig dels 53 polígons de les Illes Balears, un document que ha servit d’avantsala a la redacció de la futura llei. L’objectiu del mapeig no és altre que posar nom i llinatges al sector dels polígons industrials de les Balears i evidenciar amb dades la seva rellevància per a l'economia de les illes. Els resultats d'aquest estudi van mostrar que el sòl industrial de les illes alberga 6.163 empreses que donen feina a 53.830 persones i la facturació total de les quals és de 10.495 milions d'euros.

La nova Llei de polígons industrials marcarà les línies del joc, afavorirà la creació d’ocupació, el desenvolupament industrial, empresarial i econòmic, i incentivarà la competitivitat. La Llei també té per objecte impulsar la modernització, innovació i promoció dels polígons de les Balears per retenir i incrementar el nombre d'empreses que s'hi situen. Està previst que, per a la direcció i la gestió dels polígons s'estableixi un sistema de col·laboració publicoprivada i es promogui l'associacionisme.


Data d'actualització: 17 juny 2024


Comparteix