avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

El Govern i EAE Business School col·laboren per accelerar la transformació digital de les pimes de les Illes Balears

El Govern i EAE Business School col·laboren per accelerar la transformació digital de les pimes de les Illes Balears

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia del Govern, Alejandro Sáenz de San Pedro, i la directora acadèmica de Programes de Next Generation d'EAE Business School, Montserrat Civera, han signat avui un conveni de col·laboració entre les dues entitats

Noticias Conselleria 2 02ca 28 febrer 2024

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia del Govern, Alejandro Sáenz de San Pedro, i la directora acadèmica de Programes de Next Generation d'EAE Business School, Montserrat Civera, han signat avui un conveni de col·laboració entre les dues entitats

Segons l'últim informe de l'Observatori Nacional de Tecnologia i Societat (ONTSI), les Balears són ―al costat de La Rioja, Castella-la Manxa, Ceuta i Melilla― una de les cinc regions espanyoles menys adaptades a la IA

EAE Business School posa a la disposició de les pimes de les Balears d'entre 10 i 249 empleats cursos de transformació digital 100 % subvencionats pels fons Next Generation

 

La Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia, a través de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), i EAE Business School han subscrit avui un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'accelerar la transformació digital de les pimes de les Balears. L'acord l'han rubricat el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia del Govern, Alejandro Sáenz de San Pedro, i la directora acadèmica de Programes Next Generation d'EAE Business School, Montserrat Civera.

L'objectiu d'aquesta col·laboració és accelerar la transformació digital del teixit empresarial de les illes, en el qual les pimes tenen una importància cabdal. Segons l'últim informe de l'Observatori Nacional de Tecnologia i Societat (ONTSI), les Balears se situen a la cua ―al costat de La Rioja, Castella-la Manxa, Ceuta i Melilla― de les comunitats autònomes menys adaptades a la IA. L'informe assenyala també la falta de formació en noves tecnologies dels professionals de les pimes de les Balears.

Per mitjà de l'acord signat, l'IDI i EAE Business School posaran en marxa una campanya per a donar a conèixer l'oferta formativa en transformació digital als empleats de les pimes de les illes que tenguin entre 10 i 249 treballadors. En concret, es tracta del Programa de Desenvolupament Directiu en Transformació Digital, per a directius i responsables d'àrea, i del Programa de Transformació Digital, per a empleats menors de 35 anys, tots dos subvencionats al 100 % pels fons europeus Next Generation.

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia del Govern dels Illes Balears, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha subratllat que «aquest acord és una gran oportunitat per a millorar les capacitats directives i tècniques dels treballadors de les Balears. A més, es tracta d'un programa que es complementa a la perfecció amb altres ajudes ja existents per a la digitalització de les pimes, com per exemple els xecs de consultoria de l'IDI». Per la seva banda, Montserrat Civera ha afirmat que «la transformació digital és clau, ja no només per al futur de les pimes, sinó per al seu present. També per a la competitivitat del conjunt del teixit empresarial d'una comunitat. Estam convençuts que la proposta formativa d'EAE Business School és una extraordinària oportunitat per a impulsar el desenvolupament de les pimes de les Balears, per mitjà de la digitalització».

Els professionals que es beneficiïn d'aquesta formació ampliaran les seves capacitats digitals a través de cinc mòduls i un projecte final, que desenvoluparan adaptat a les necessitats de la seva pròpia empresa per a, a partir d'aquí, desenvolupar un pla de transformació digital personalitzat i tutelat per docents en actiu.

Aquests programes compten a les Balears amb 1.500 places per al perfil de directius i comandaments intermedis i 500 places per a joves menors de 35 anys. La formació té una equivalència de 15 ECTS, la qual cosa suposa unes 375 hores d'aprenentatge per a l'alumne i l'accés a 140 hores de classe en format híbrid (presencial i en línia síncron), amb acompanyament individualitzat per part del professorat. S’hi combinen tant la teoria com la pràctica i s'organitzaran de manera addicional seminaris web on experts de diversos sectors donaran a conèixer casos d'èxit reals sobre processos de transformació digital en les seves empreses i es posaran sobre la taula les tendències i novetats relatives al canvi digital.

Quant als mòduls formatius, en el cas dels programes adreçats als equips directius, s'aprofundirà en aspectes lligats a l'empresa en l'economia digital; la transformació de l'experiència del client; l'habilitació tecnològica de la transformació; la gestió del canvi, així com casos pràctics. Mentre que en el cas dels adreçats a empleats de pimes els continguts se centraran en la gestió empresarial i estratègica; les metodologies i eines per a impulsar la innovació en les pimes; els processos amb el client en un context digital; la tecnologia i habilitació de la transformació digital, així com la formació en habilitats que permetin a l'alumne potenciar les seves competències per a arribar a ser una peça clau en la transformació digital de les organitzacions.

A iniciativa de l'IDI, s'estan tancant reunions amb diferents associacions empresarials per a dur a terme aquesta formació adaptada a cada sector. La intenció és modificar els continguts perquè s'ajustin millor a les necessitats dels alumnes, i millorar així l'eficàcia dels programes.

Més informació i inscripcions als cursos: http://www.generaciondigitaleae.com/

Sobre EAE Business School

EAE Business School és una escola de negocis internacional, amb una visió d'avantguarda i innovadora per a abordar els reptes del segle XXI. Més de 80.000 alumnes de més de 100 nacionalitats diferents s'han format en EAE. Compta amb un claustre de 500 docents (35 % internacionals) que, en la seva majoria, combinen l’activitat professional amb l'acadèmica. L'escola té aliances internacionals amb institucions de prestigi com Babson College, o O.C Berkeley Extension, entre d’altres.

En el seu compromís amb el desenvolupament professional dels alumnes, EAE Business School ha gestionat enguany més de 2.000 ofertes de feina, gràcies a una xarxa d'empreses col·laboradores. Aquestes dades han permès que EAE augmenti la taxa d'inserció dels estudiants i el ROI dels màsters, per la qual cosa ha estat reconeguda en els rànquings internacionals Bloomberg i QS.

Planeta Formació i Universitats, la xarxa internacional d'educació superior de Grupo Planeta, compta amb vint-i-dues institucions educatives a Espanya, Andorra, França, Itàlia, Nord d'Àfrica, els Estats Units i Colòmbia. Cada any, més de 135.000 estudiants procedents de més de 100 nacionalitats diferents es formen a través de les seves escoles de negocis, universitats, escoles superiors especialitzades i centres de formació professional.


Data d'actualització: 28 febrer 2024


Comparteix