avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

El Govern presenta l’avantprojecte de la Llei de polígons a la petita i mitjana empresa d’Eivissa

El Govern presenta l’avantprojecte de la Llei de polígons a la petita i mitjana empresa d’Eivissa

A les Pitiüses hi ha sis polígons, cinc a Eivissa amb 2.146 treballadors i un a Formentera amb 25 treballadors Formatarà l’assentament i l’expansió de noves empreses on es concentren activitats industrials, comercials o de serveis mitjançant la promoció i la modernització

El Govern presenta l’avantprojecte de la Llei de polígons a la petita i mitjana empresa d’Eivissa 18 juny 2024

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, i la directora general d’Indústria i Polígons Industrials, Íngrid de la Fuente, han presentat l’avantprojecte de la nova Llei d’àrees de promoció industrial a la Federació de la Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera (PIMEEF) i a les empreses dels polígons eivissencs.

Sáenz de San Pedro y de la Fuente han visitat els polígons més rellevants dels quatre municipis eivissencs i han explicat als empresaris les principals línies que contempla la nova normativa i els principals objectius, tot destacant la importància de l’associacionisme i la gestió. A les Pitiüses hi ha sis polígons, cinc a Eivissa amb 2.146 treballadors i 443 milions d’euros de facturació i un a Formentera, amb 25 treballadors i tres milions de facturació.

Durant la visita el conseller d’Empresa, Ocupació i Energia ha explicat que «al setembre passat ens vàrem reunir amb PIMEEF i ens vàrem comprometre a elaborar una llei de polígons que facilitàs l’ordenació i modernització d’aquestes zones. I avui presentam l’avantprojecte de la Llei d’Àrees Industrials a la patronal i a les empreses dels polígons industrials d’Eivissa. Un dels eixos de la nostra política de àrees industrials és fomentar l’assentament i l’expansió de noves empreses on es concentren activitats industrials, comercials o de serveis mitjançant la promoció i la modernització d’aquestes àrees. El nostre objectiu és ajudar les empreses i millorar la seva situació».

Per la seva part, Ingrid de la Fuente ha afegit: «amb aquesta Llei impulsam la modernització, la innovació i la promoció dels polígons. A més, servirà per a evolucionar a nou models de gestió que impliquen la col·laboració publicoprivada i fomentar i promoure l’associacionisme». També ha destacat: «Aquesta visita, en què hem tractat les necessitats dels polígons eivissencs, és una passa mes perquè aquesta Llei sigui una realitat i s’adapti a les necessitats pròpies dels polígons de les Balears».

El nou marc legal posa les bases per aconseguir la modernització i la correcta gestió de les àrees de promoció industrial de les Illes Balears per millorar la qualitat i incrementar la seva competitivitat territorial, així com la de les empreses que desenvolupen la seva activitat en aquestes àrees. A la vegada, afavorirà l’ocupació i el desenvolupament industrial i empresarial.

La trobada ha contat amb la participació de Salvador Losa, conseller insular del Departament de Presidència, Gestió Econòmica  i Esports d’Eivissa; Alfonso Rojo, president de PIMEEF, i representants de les empreses dels polígons industrials eivissencs. Per una altra banda, el conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, i la directora general d’Indústria i Polígons Industrial, Ingrid de la Fuente, s’han apropat a la nau industrial Citubo, en el polígon industrial de Can Frígoles (Sant Jordi), per conèixer-ne la situació després del greu incendi que va patir ahir.


Data d'actualització: 18 juny 2024


Comparteix