avisoCookies

Visualització del menú

Selector d'idioma

caes
|


Visualització del menú

Ruta de navegació

Torna

Publicador de continguts

El conseller Sáenz de San Pedro destaca la necessitat d'impulsar regulacions de polígons consensuades amb els agents socials

El conseller Sáenz de San Pedro destaca la necessitat d'impulsar regulacions de polígons consensuades amb els agents socials

El responsable d'Empresa, Ocupació i Energia del Govern ha participat en el Congrés Nacional de Gestors de Polígons Empresarials que se celebra a Barcelona En la seva intervenció ha exposat l'experiència autonòmica a través de l'impuls d'un nou marc normatiu per a dinamitzar i modernitzar les àrees industrials

foto 17 juny 2024

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha destacat, en el marc del Congrés Nacional de Gestors de Polígons Empresarials que se celebra a Barcelona, la necessitat d'impulsar regulacions de polígons a través de lleis autonòmiques, amb l'objectiu de promocionar i modernitzar les àrees industrials.

Sáenz de San Pedro ha participat en la sessió plenària de l'esdeveniment, dedicada a la innovació, IoT (internet de les coses), la sostenibilitat i la importància de la regulació de les àrees empresarials. El congrés ha reunit representants de polígons empresarials de les Balears, Catalunya, Astúries, Andalusia o Extremadura, així com experts en arquitectura, urbanisme, logística i innovació, i ha rebut la visita del Ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, que ha conversat amb el conseller.

En la seva intervenció el conseller ha exposat l'experiència balear a través de l'impuls del projecte de Llei de polígons industrials i ha destacat que «permetrà a les àrees industrials de les Illes Balears evolucionar cap a nous models de gestió, amb un alt grau de flexibilitat i de capacitat d'adaptació a les necessitats i realitats del territori per a, d'aquesta manera, aconseguir dinamitzar i revitalitzar espais on es concentren activitats industrials, comercials o de serveis».

D'altra banda, el responsable d'Empresa, Ocupació i Energia del Govern ha posat en valor la detecció prèvia de les necessitats d'aquestes zones empresarials que, en el cas balear s'ha duit a terme a través d'una radiografia de la situació actual, que ha inclòs la quantitat d'empreses, les infraestructures amb les quals compten o l'impacte econòmic que generen, entre d’altres qüestions. També ha subratllat la importància que les regulacions siguin consensuades amb els agents socials.

Sáenz de San Pedro, que compta amb una experiència de més de 20 anys vinculada al món associatiu empresarial propi de polígons, ha destacat la importància de la creació de vies de comunicació entre les empreses i les administracions a través de les associacions de polígons i ha explicat com des de la conselleria que dirigeix s'ha impulsat la creació de la Federació Balear de Polígons.

Es preveu que la nova Llei de polígons industrials de les Illes Balears afavoreixi la creació d'ocupació, el desenvolupament industrial, empresarial i econòmic i incentivi la competitivitat de les empreses. La Llei també té per objecte impulsar la modernització, innovació i promoció dels polígons de les Balears per a retenir i incrementar el nombre d'empreses que s’hi situen. Així mateix, la nova norma establirà la col·laboració publicoprivada per a la direcció i gestió dels polígons i promourà l'associacionisme.


Data d'actualització: 17 juny 2024


Comparteix