Torna

Festival de Manga i Anime

desc_Fema_detall.jpg

 desc_festival-anime_transparent.png


La Direcció General de Política Lingüística, amb la col·laboració d’altres institucions i entitats, posa en marxa el FeMA, el primer Festival de Manga i Anime en català a totes les illes, una iniciativa per fomentar l'ús de la llengua catalana entre els joves a través de dues expressions de la cultura japonesa com són el cinema anime i el còmic manga. 

L’objectiu del Festival és promoure i dinamitzar la cultura del còmic manga i l’anime en català com a porta d’entrada per al foment del català entre el públic més jove. També vol ser una mostra de les publicacions en català d’aquest gènere i una manera de prendre el pols a les projeccions de sèries i pel·lícules anime en català.

La programació a les diferents illes compta amb tallers d’introducció al manga o als kanji, col·loquis amb experts en anime i manga en català, karaokes, concursos de disfresses, etc., i la projecció de dues estrenes recents d’anime en català com són Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time i Blue Thermal. A més, diverses biblioteques de les Illes Balears hi col·laboren creant centres d’interès amb el seu fons de manga en català.

En l’organització del Festival hi han col·laborat VadCultura, l’Associació Otaku d’Eivissa, Shinigamis de Mallorca, el Consell Insular de Formentera, l’Ajuntament d’Eivissa, l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, l’Ajuntament de Ciutadella, l’Ajuntament de Palma, Samfaina Visual, la Xarxa de Biblioteques de Menorca, la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, la Xarxa de Biblioteques d’Eivissa, les biblioteques municipals d’Eivissa, Tallers d’Art, Univers del Còmic, la Llibreria Mediterrània, Coala Menorca i les editorials Norma Editorial, Planeta Comic, Ooso comics, Kaji Manga i Distrito Manga.

Fema_logos.jpg