Torna

Seu Electrònica

Si cerques un procediment dirigit a persones físiques i a la ciutadania en general

Si cerques un procediment dirigit a persones jurídiques, autònoms, cooperatives, associacions, fundacions, ONG?S...

Si cerques un procediment dirigit a altres administracions públiques o ens, organismes i entitats que integren el sector públic (consorcis, organismes autònoms, etc...)

Subvencions per dissenyar i implementar projectes relacionats amb la diversitat sexual i de gènere per erradicar l'LGTBI-fòbia per a l'any 2022

L'objecte d'aquesta convocatòria és establir les subvencions per executar projectes relacionats amb la diversitat sexual i de gènere per erradicar l'LGTBI-fòbia. Més concretament, l'objecte dels ajuts són les estratègies, els instruments i els materials que facilitin la incorporació de mesures de responsabilitat social de les empreses en polítiques LGTBI; les activitats formatives en diversitat sexual i de gènere adreçades a professionals de qualsevol dels àmbits sensibles que estableix la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l'LGTBI-fòbia, i les accions de recerca i estudis relacionats amb les causes, les característiques i les dificultats d'identificació dels problemes i les conseqüències de l'LGTBI-fòbia com una manifestació més de les violències masclistes, amb les finalitats següents:

a) Desenvolupar accions de responsabilitat social en polítiques LGTBI a l'efecte d'evitar situacions de rebuig i de discriminació de les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

b) Millorar la capacitació professional en matèria de diversitat sexual i de gènere del personal que actua en àmbits sensibles a l'efecte de proporcionar-li eines per millorar el bon tracte en la intervenció que s'ofereix des dels serveis d'atenció en el territori de les Illes Balears a les persones LGTBIQ+.

c) Promoure el coneixement de les causes, les característiques i les dificultats d'identificació dels problemes i les conseqüències de l'LGTBI-fòbia, a l'efecte de disposar de dades sobre aquesta matèria que ajudin a elaborar polítiques públiques antidiscriminatòries en clau LGTBI arreu del territori de les Illes Balears.

Codi SIA

2868386

Persones destinatàries

Poden sol·licitar les subvencions que estableix aquesta convocatòria les entitats jurídiques privades sense ànim de lucre legalment constituïdes i en actiu radicades a les Illes Balears que duguin a terme activitats en matèria de diversitat sexual i de gènere. S'entén per radicades a les Illes Balears que estiguin inscrites en el Registre d'associacions o en el Registre de fundacions de les Illes Balears o, en el cas que estiguin inscrites en un registre d'àmbit estatal, que disposin d'una seu o delegació permanent i activa a les Illes Balears. S'entén per disposar d'una delegació permanent i activa tenir una seu social o una delegació amb establiment permanent a les Illes Balears i disposar d'un equip de gestió o un òrgan de treball amb capacitat de decisió a les Illes Balears que pugui assumir la responsabilitat directa dels projectes o actuacions per als quals se sol·licita la subvenció, així com estar en condicions de facilitar en qualsevol moment a la Direcció General de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat qualsevol aclariment, informació i documentació sobre la comptabilitat i la gestió del projecte durant les fases de seguiment, execució i justificació.

Així mateix, poden concórrer a les subvencions de manera conjunta per un mateix projecte dues o més entitats sempre que especifiquin clarament quines seran les funcions de cadascuna i compleixin els requisits anteriors.

Termini per a resoldre i notificar

Sis mesos comptadors des de la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds.

Silenci administratiu

Negatiu

Forma d'inici

D'ofici

Fi de la via administrativa

Si

Disponible per tramitar per persona apoderada

Si

Observacions

S'han d'adjuntar els formularis emplenats i signats electrònicament que trobareu a l'apartat "Documents relacionats amb el tràmit" del tràmit de la sol·licitud.

Òrgan competent per a resoldre

Conselleria de Famílies i Afers Socials

Tràmits

X

Sol·licitud subvencions LGTBI 2022

Requisits

Ser entitat sense ànim de lucre i disposar de certificat digital,

Documentació a presentar

Juntament amb la sol·licitud s'ha d'adjuntar el formulari de presentació del projecte i el pressupost detallat utilitzant els models de la convocatòria. A més a més, s'ha d'aportar la documentació següent (sens perjudici que durant la tramitació del procediment de concessió l'òrgan instructor pugui requerir-ne qualsevol altra quan ho consideri oportú):

― Document d'identitat de la persona que sol·licita la subvenció en nom de la persona jurídica, o, en cas que no s'aporti, autorització a la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat per comprovar-ne d'ofici la identitat.

― Targeta d'identificació fiscal.

― Document constitutiu de l'entitat i dels estatuts socials inscrits degudament en el registre corresponent.

― Document acreditatiu de la representació legal amb la qual actua la persona que signa la sol·licitud, que ha de ser vigent en el moment de presentar la sol·licitud.

― Documentació complementària que pugui ajudar a especificar i conèixer millor els criteris, les possibilitats, l'abast i el finançament per dur a terme les activitats o accions subvencionables, si escau.

― Les declaracions responsables següents (utilitzant el model de formulari de la convocatòria):

· De compliment de totes les obligacions que estableix aquesta convocatòria d'acord amb l'article 19 de l'Ordre de bases.

· De tots els ajuts i les subvencions que li hagi concedit qualsevol institució, pública o privada, o que hagi sol·licitat, relacionats amb la sol·licitud presentada.

· De veracitat de les dades respecte de la titularitat del compte bancari que hagi facilitat.

· De no incórrer en cap causa de prohibició o incompatibilitat per percebre la subvenció, de conformitat amb la legislació vigent en aquesta matèria.

· De disposar de l'organització i la capacitat suficients i necessàries per garantir el compliment de l'activitat objecte de la subvenció en el moment de la publicació de la convocatòria.

· De no disposar de recursos suficients per finançar transitòriament l'execució de l'activitat subvencionada.

Documents relacionats amb el tràmit:

Termini màxim

El termini per presentar les sol·licituds i la documentació adjunta és de vint dies comptadors des de l'endemà de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (des del dia 27 de maig fins al dia 23 de juny, ambdòs inclosos).

Forma de presentació

La presentació d'aquest tràmit únicament es pot fer per via telemàtica, i heu d'accedir fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ve permanente.

Òrgan competent per a la tramitació

Direcció General de Coordinació i Transparencia

Contacte

Servei o Secció responsable

Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere

Tel.: 971177162

(serveilgtbi@dgcg.caib.es)

Observacions

S'hauran d'adjuntar els formularis emplenats i signats electrònicament que es troben en l'apartat "Documents relacionats amb el tràmit"

Informació sobre protecció de dades

X

De conformitat amb el reglament (UE) 2016/679 i la legistació vigent en matèria de protecció de dades, s’informa del tractament de les dades personals que conté aquest tràmit

Responsable del tractament

Direcció General d'Infància, Joventut, Famílies, Igualtat i Diversitat

Finalitat

Tramitació del procediment

Legitimació

Compliment d'una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poders públics

Destinatari

No se cediran dades a tercers tret d'obligació legal

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Descarregar