Torna

Seu Electrònica

Si cerques un procediment dirigit a persones físiques i a la ciutadania en general

Si cerques un procediment dirigit a persones jurídiques, autònoms, cooperatives, associacions, fundacions, ONG?S...

Si cerques un procediment dirigit a altres administracions públiques o ens, organismes i entitats que integren el sector públic (consorcis, organismes autònoms, etc...)

Subvencions per donar suport a la creació de les arts escèniques, la música, la literatura, el còmic i la il·lustració, les arts visuals i l'audiovisual de les Illes Balears per a l'any 2021

Aquesta convocatòria té per objecte donar suport a creadors per a processos específics de recerca i creació adreçats a la futura producció d'obres i projectes relacionats amb les arts escèniques, la música, la literatura, el còmic i la il·lustració, les arts visuals i l'audiovisual de les Illes Balears.

Codi SIA

2451293

Persones destinatàries

Són beneficiàries d'aquestes ajudes les persones físiques majors de 18 anys, les quals desenvolupen la seva activitat professional en els sectors de les arts escèniques, la música, la literatura, el còmic i la il·lustració, les arts visuals i l'audiovisual, que siguin naturals de les Illes Balears o que desenvolupin la seva activitat professional a les Illes Balears. També en són beneficiaris els col·lectius de creadors constituïts com a persona jurídica o comunitat de béns donades d'alta d'activitat econòmica en epígrafs vinculats a la creació i a l'activitat professional en l'àmbit de la cultura. Aquestes persones jurídiques hauran d'estar establertes en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, i tenir en el moment de sol·licitud de l'ajuda, un establiment permanent operatiu en la Comunitat Autònoma de les Illes Balears amb almenys dos anys d'antiguitat o acreditar que el 50 % dels contractes laborals o serveis contractats s'han fet en el darrer any a les Illes Balears o que desenvolupin més del 50 % de la seva activitat a les Illes Balears.

No es poden acollir a aquesta convocatòria les persones beneficiàries de la convocatòria de creació anterior (2020).

Termini per a resoldre i notificar

Sis mesos a partir de la data en què finalitza el termini per presentar les sol·licituds.

Silenci administratiu

Negatiu

Forma d'inici

D'ofici

Fi de la via administrativa

Si

Disponible per tramitar per persona apoderada

Si

Òrgan competent per a resoldre

Institut d'Estudis Baleàrics (IEB)

Tràmits

X

Presentació de sol·licituds

Requisits

GENERALS:

a) Estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. La sol·licitud de les ajudes comporta l'autorització perquè l'IEB comprovi d'ofici que la persona o l'entitat sol·licitant està al corrent d'aquestes obligacions, excepte en el cas de denegació expressa del consentiment. En aquest cas, la persona o l'entitat sol·licitant ha d'aportar els certificats corresponents, juntament amb la sol·licitud de les ajudes.

b) Presentar la sol·licitud en els termes i amb els requisits que s'estableixen en els apartats 6, 7 i 8 d'aquesta convocatòria.

c) Complir els principis de l'article 3 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

d) Presentar una sola sol·licitud per projecte. En cas de presentar una nova sol·licitud, s'ha de desistir expressament de l'anterior; en cas de no fer-ho, només es tindrà en compte la primera sol·licitud registrada. En cas de desistiment exprés, la data en l'ordre de prelació dels expedients serà la de la nova sol·licitud registrada o la data de registre de desistiment en cas que aquest sigui posterior a la segona sol·licitud.

e) Disposar de l'organització i la capacitat suficients i necessàries per garantir el compliment de l'activitat objecte de la subvenció en el moment de la publicació de la convocatòria.

ARTS ESCÈNIQUES:

Menors de 35 anys: tenir, com a mínim, una creació estrenada a les Illes Balears, en un espai del circuit professional per a l'exhibició d'espectacles d'arts escèniques.

Majors de 35 anys: tenir, com a mínim, dues creacions estrenades a les Illes Balears o una creació estrenada fora de l'arxipèlag, en espais del circuit professional per a l'exhibició d'espectacles d'arts escèniques.

MÚSICA:

Menors de 35 anys: haver publicat, com a mínim, un enregistrament d'almenys 20 minuts de durada, o una estrena a l'Estat espanyol (fora de les Illes Balears) o a l'estranger. En el cas de la sublínia de música per a l'entorn audiovisual i creació contemporània, les estrenes d'obres per a solista no poden haver estat interpretades per la persona que ha realitzat la composició.

Majors de 35 anys: haver publicat, com a mínim, un enregistrament d'almenys 40 minuts de durada, o dues estrenes a l'Estat espanyol (fora de les Illes Balears), o una estrena a l'estranger. En el cas de la sublínia de música per a l'entorn audiovisual i creació contemporània, les estrenes d'obres per a formacions petites (solista, duo o trio) no poden haver estat interpretades per la persona que ha realitzat la composició. En les sublínies de jazz i de música popular i urbana, no es tenen en compte en aquest còmput els discs recopilatoris o les remescles.

LITERATURA, CÒMIC I IL·LUSTRACIÓ:

Menors de 35 anys: tenir publicat, com a mínim, un títol.

Majors de 35 anys: tenir publicats, com a mínim, dos títols.

En aquest còmput no es tenen en compte les autoedicions.

ARTS PLÀSTIQUES:

Menors de 35 anys: tenir, com a mínim, una exposició individual o tres exposicions col·lectives en un espai de difusió d'art contemporani (museu, centre d'art, sala d'exposició), o bé la seva obra ha estat objecte d'una publicació monogràfica. En el cas de fotografia i vídeo, tenir, com a mínim, un projecte individual d'exposició o publicació a un espai o plataforma de difusió especialitzats, o bé haver participat en tres projectes d'exposició o publicació col·lectius a espais o plataformes de difusió especialitzats.

Majors de 35 anys: tenir, com a mínim, dues exposicions individuals en un espai de difusió d'art contemporani (museu, centre d'art, sala d'exposició), o bé la seva obra ha estat objecte d'una publicació monogràfica. En el cas de fotografia i vídeo, tenir, com a mínim dos projectes individuals d'exposició o publicació a un espai o plataforma de difusió especialitzats, o bé la seva obra ha estat objecte d'una publicació monogràfica.

En el còmput de les publicacions no es tenen en compte les autoedicions.

AUDIOVISUAL:

Menors de 35 anys: com a mínim, constar com a guionista o coguionista en almenys un llargmetratge, curtmetratge o sèrie estrenats públicament a plataformes, TV, festivals o sales de cinema.

Majors de 35 anys: com a mínim, tenir registrats almenys dos guions cinematogràfics en el Registre de la Propietat Intel·lectual, o constar com a guionista o coguionista en dues produccions (sia de llargmetratge, curtmetratge o sèrie) estrenades públicament a plataformes, TV, festivals o sales de cinema, o bé tenir registrat un guió cinematogràfic en el Registre de la Propietat Intel·lectual i una obra (llargmetratge, curtmetratge o sèrie) estrenada públicament a plataformes, TV, festivals o sales de cinema.

La data màxima a tenir en compte per acreditar el requisit de l'edat de les persones menors de 35 anys és la data en què acaba el termini de presentació de sol·licituds.

Documentació a presentar

Veg. les bases de la convocatòria

Models:

Termini màxim

20 d'octubre de 2021.

Forma de presentació

D'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, podeu dur a terme aquest tràmit mitjançant un dels canals següents (entre d'altres):


a) De manera telemàtica (*obligatori per als subjectes obligats a relacionar-se electrònicament amb les administracions per l'article 14.2 i 3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, i opcional per a les persones físiques), fent un "click" al botó «Accés al tràmit telemàtic» que trobareu a la part inferior d'aquest tràmit. Per poder fer aquest tipus de tràmit, heu de disposar de certificat digital, DNI electrònic o cl@ave permanente.


b) De manera presencial (només per a persones físiques), a qualsevol de les oficines de registre de l'Administració Autonòmica, de l'Administració General de l'Estat, de la resta de comunitats autònomes o de les entitats que integren l'Administració Local. Podeu consultar les adreces de totes les oficines de l'Administració Autonòmica.


c) A més, també podeu enviar la documentació per correu postal (només per a persones físiques). En aquest cas, heu de presentar els documents dins un sobre obert, a fi que el personal de l'oficina de Correus hi pugui indicar, mitjançant el segell oficial, el lloc, la data i l'hora exacta en què s'ha efectuat el registre. Aquestes dades també quedaran anotades en el resguard justificatiu de la presentació.


*Els subjectes als quals fan referència els apartats 2 i 3 de l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions, per la qual cosa, de conformitat amb el que estableix l'article 68.4 de la Llei esmentada, si algun d'aquests subjectes presenta la seva sol·licitud presencialment, l'administració pública l'ha de requerir que l'esmeni presentant-la per via electrònica.

Òrgan competent per a la tramitació

Institut d'Estudis Baleàrics (IEB)

Contacte

Servei o Secció responsable

Institut d'Estudis Baleàrics (IEB)

C. d'Alfons el Magnànim, 29. Tel.: 971178996

(info@iebalearics.org)

Informació sobre protecció de dades

X

De conformitat amb el reglament (UE) 2016/679 i la legistació vigent en matèria de protecció de dades, s’informa del tractament de les dades personals que conté aquest tràmit

Responsable del tractament

Institut d'Estudis Baleàrics (IEB)

Finalitat

Tramitació del procediment per atorgar les subvencions convocades.

Legitimació

Compliment d'una missió realitzada en interès públic o en l'exercici de poders públics

Destinatari

No se cediran dades a tercers, tret que hi hagi una obligació legal o un interès legítim d'acord amb el Reglament general de protecció de dades.

Drets

Drets d'accés, de rectificació, de supressió, de limitació, de portabilitat, d'oposició i de no inclusió en tractaments automatitzats, com s'explica en la informació addicional

Informació adicional

Descarregar