torna

Detall de la notícia

Imatge 5758951

Actualització del web Ib-musicat

El web Ib-musicat (ib-musicat.cat), creat per la Direcció General de Política Lingüística amb la finalitat de difondre la música feta en català a les Illes Balears, s’ha actualitzat amb les novetats discogràfiques editades fins al març del 2023. Són prop de cent discs de grups de totes les illes i de diversos estils, que van des del rock i el pop a les músiques urbanes o a la música tradicional, entre molts altres.

Ib-musicat és una base de dades que conté informació referent als discs en català d’artistes de les Balears que s’han publicat els darrers anys, amb els corresponents enregistraments disponibles a través de diferents plataformes. Mitjançant una sèrie de filtres, s’hi poden fer cerques per illa, gènere musical i data de publicació dels discs. D’aquesta manera, es converteix en una eina que permet evidenciar la qualitat, la varietat d’estils i la vitalitat de la producció musical en català a les Balears. Al perfil de cada grup o solista, hi apareixen els darrers discs publicats, dades de contacte i artistes relacionats pel que fa a l’estil.

El web també ofereix accés a llistes de Spotify de música en català i a cercadors i publicacions especialitzades en el món musical d’arreu del domini lingüístic a través de l’apartat Més música en català.

Amb aquesta base de dades es pretén connectar l’oferta musical en llengua catalana de les Balears amb el públic. També s’ha ideat amb la voluntat que sigui un recurs útil per a les institucions o les entitats que volen organitzar actuacions musicals, ja que hi trobaran propostes que s’adaptaran als seus interessos o necessitats pel que fa a l’estil o a l’illa en què resideixen els intèrprets.

Ib-musicat és un projecte en permanent actualització i obert a la col·laboració de tothom. És per això que disposa d’un formulari a l’apartat Ajuda’ns a completar Ib-musicat per completar-ne o actualitzar-ne el contingut.