vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 5779192

Edició de El joc de l'oca riallera

La Direcció General de Política Lingüística edita El joc de l’oca riallera, una eina per ajudar a aprendre vocabulari i consolidar estructures lingüístiques de la llengua catalana que facilitin als nous parlants comunicar-se en un clima lúdic de cooperació i confiança. El joc també promou l’espontaneïtat en les intervencions orals mentre es fan mecànics els usos bàsics del llenguatge més corrent.

Aquest recurs didàctic es basa en joc popular, els orígens dels quals s’expliquen en el material. Les il·lustracions i el disseny han anat a càrrec de la dissenyadora Neus Carreras Pons i la recreació del joc amb visió didàctica ha estat feta per M. Pia Verger. Se n’han editat 1.000 exemplars, que es distribuiran als centres escolars de les Illes Balears i també a entitats que fan ensenyament de llengua catalana o acollida lingüística. 

També se’n pot aconseguir una versió imprimible a través del web eljocdelocariallera.caib.cat. A més, El joc de l'oca riallera és una proposta oberta; la quantitat de preguntes és ampliable, ja que se'n poden crear de noves mitjançant les plantilles editables de les targetes.