torna

Detall de la notícia

Imatge 5779192

Ampliació d'«El joc de l'oca riallera»

S’amplia el nombre de preguntes d’El joc de l’oca riallera a fi de cobrir totes les situacions comunicatives pròpies dels nivells A1 i A2 de coneixements de català. Són 100 preguntes noves per a cada nivell de dificultat que s’afegeixen a les preguntes que conté la versió editada del joc.

El joc de l’oca riallera és una proposta didàctica basada en el joc popular que té l’objectiu d’ajudar a aprendre vocabulari i consolidar estructures lingüístiques de la llengua catalana. Aquest recurs facilita que els nous parlants es comuniquin en un context lúdic, alhora que promou l’espontaneïtat en les intervencions orals.

Les il·lustracions i el disseny han anat a càrrec de la dissenyadora Neus Carreras Pons i la recreació del joc amb visió didàctica ha estat feta per M. Pia Verger. Se n’han editat 1.000 exemplars, que es distribuiran als centres escolars de les Illes Balears i també a entitats que fan ensenyament de llengua catalana o acollida lingüística. 

Amb aquesta ampliació, el joc consta del material següent:

- Unes instruccions

- 400 targetes amb preguntes i respostes de dos nivells de dificultat

- Un tauler de seixanta-tres caselles

- Un tauler de trenta-nou caselles (reduït, per a partides ràpides)

- Quatre fitxes

- Dos daus

Podeu descarregar les preguntes noves des dels enllaços que hi ha a continuació. També estan disponibles en el lloc web del joc (jocdelocariallera.caib.cat), on, a més, trobareu una plantilla de targetes editables per crear més preguntes i des d’on podreu descarregar tots els components del joc de forma conjunta.

Aquest material s’ha editat amb la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esport.

 

Preguntes noves del nivell inicial 1

Preguntes noves del nivell inicial 2