torna

Detall de la notícia

Imatge 5568475

Jornades de Llengua i Ensenyament. L'Oralitat

Els propers 17 i 18 de març es duran a terme, a la Universitat de les Illes Balears, les Jornades de Llengua i Ensenyament. L’Oralitat. Les Jornades s’adrecen principalment als docents, tant d’ensenyament reglat com de classes de català per a adults, i als estudiants del darrer curs del Grau en Llengua i Literatura Catalanes, tot i que està oberta al públic general interessat en la matèria. La inscripció és oberta fins al dia 23 de febrer.

Aquesta edició se centrarà en la qüestió de l’oralitat. S’hi tractaran continguts com  estratègies per millorar la competència comunicativa oral en català, l’actitud lingüística dels docents o els processos cognitius i emocionals que intervenen en l’aprenentatge d’una llengua, entre d’altres. El programa comptarà amb les ponències d’especialistes en la matèria, amb tallers pràctics i amb la presentació de materials i recursos educatius. Així mateix, els assistents podran intervenir i aportar el seu punt de vista a la reflexió i el debat.

Han organitzat aquesta formació diferents organismes i entitats que treballen en els camps de l’ensenyament i el foment de l’ús del català: la Direcció General de Política Lingüística (Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura), el Servei de Normalització Lingüística i Formació (Conselleria d’Educació i Formació Professional), l’Institut de Recerca i Innovació Educativa de la UIB (IRIE), l’Institut d’Estudis Baleàrics, el Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears de la UIB (GRESIB) i la Societat d'Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera (Sercle).

Trobareu el programa complet de les Jornades en aquest enllaç.