torna

Detall de la notícia

Imatge 5495791

«Mou la llengua»

Es posa en marxa la campanya «Mou la llengua», per fomentar l'ús social de la llengua catalana. Es tracta d'una iniciativa dirigida a tota la societat, però especialment als catalanoparlants que no empren el català en totes les ocasions possibles i als no catalanoparlants que empren poc el català, amb la finalitat de motivar-los perquè facin petits gests per incrementar l'ús del català.

Aquesta campanya, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb la Direcció General de Comunicació, es va presentar el dia 7 de desembre a Ca n'Oleo i es difondrà a través de mitjans de comunicació i en altres suports publicitaris, xarxes socials, etc. «Mou la llengua» comença amb un missatge adreçat als catalanoparlants perquè iniciïn les converses en català, però més endavant hi haurà altres missatges, alguns dels quals s'adreçaran als nous parlants.

En el marc d'aquesta campanya, s'ha creat el web Mou la Llengua (moulallengua.cat) per oferir recursos a les persones que volen aprendre català o que volen millorar els seus coneixements de la llengua, i per acompanyar els ciutadans a fer els canvis que es volen impulsar amb aquesta iniciativa.