torna

Detall de la notícia

Imatge 5451653

La presidenta del Govern visita la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca

Francina Armengol coneix la tasca que es fa al Centre Polivalent Carlos Mir i al Centre Ocupacional La Florida-Bintaufa I

 

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha visitat aquest dimecres la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca per conèixer la tasca que es du a terme al Centre Polivalent Carlos Mir i al Centre Ocupacional La Florida-Bintaufa I.

El centre Carlos Mir és la instal·lació més gran de què disposen. Inclou un centre ocupacional per a persones amb discapacitat psíquica, tres centres de dia (dos de psíquics i un de físics), servei de rehabilitació i fisioteràpia i diversos tallers. Es va inaugurar el 2011 i el Govern va assumir el 70 % del cost del projecte. El Centre Ocupacional La Florida-Bintaufa I és un espai taller per a persones amb trastorn mental greu que han estat ateses per diversos dispositius de la xarxa de salut mental i que està centrat en les seves necessitats ocupacionals. Ara mateix s’hi formen dotze usuaris.

Durant la visita a la Fundació, que acaba de celebrar el seu 15è aniversari, la presidenta del Govern ha participat en una activitat amb usuaris dels diferents centres de l’entitat en què li feien preguntes sobre la seva feina o allò que els preocupa i les respostes que des de l’Administració se’ls dona.

Francina Armengol ha reivindicat la tasca de la Fundació com «una col·laboració publicoprivada d'excel·lència» i ha agraït «infinitament les entitats no governamentals que, amb molta feina i molt de compromís, fan possible que arribem a llocs on les institucions soles no arribaríem». La presidenta del Govern també ha recordat que des de la Conselleria d'Afers Socials s'està treballant, en col·laboració amb la Fundació, en la creació d'un centre integral d'atenció a persones amb discapacitat física a Ciutadella.

La Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca atén devers 1.200 persones anualment, està formada pel Consell Insular de Menorca, les tretze entitats que treballen en l’àmbit de la discapacitat i els diferents ajuntaments de l’illa, i té com a objectiu oferir una atenció unificada i organitzada a les persones amb diversitat funcional.

Ofereix serveis d’atenció a les persones amb discapacitat i les seves famílies, una unitat de respir familiar, servei de formació i inserció laboral, de desenvolupament infantil i atenció precoç, un servei d’habitatge supervisat, d’atenció a persones sordes, un departament d’accessibilitat universal, etc.

A la visita hi han assistit la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; la consellera de Benestar Social del Consell Insular de Menorca, Bàrbara Torrent, i personal directiu i tècnic de la Fundació.