torna

Detall de la notícia

Imatge 5367084

Reedició de la publicació «A l'abast»

La Direcció General de Política Lingüística acaba de reeditar la publicació A l’abast, un material bilingüe d’aprenentatge del català adreçat a persones no catalanoparlants, publicat originàriament el 2001 pel COFUC (actualment, Institut d’Estudis Baleàrics), que es va manifestar com un recurs molt útil per facilitar el coneixement de la llengua catalana.

Es tracta d’un recull de frases i expressions habituals i pràctiques per afrontar situacions de la vida quotidiana, concebut especialment per acostar la llengua catalana als nous residents de les Illes Balears i per donar a conèixer la nostra realitat lingüística a les persones que ens visiten.

Aquesta nova edició presenta algunes actualitzacions del contingut i s’ha traduït a 14 llengües que tenen una presència destacada actualment a les Illes Balears: alemany, amazic, anglès, àrab, búlgar, castellà, èuscar, francès, italià, portuguès, romanès, ucraïnès, wòlof i xinès.

A més, A l’abast disposa d’un ampli lloc web (http://alabast.caib.cat) que, d’una banda, reprodueix íntegrament tota la informació editada en cada un dels opuscles, i, de l’altra, ofereix la possibilitat d’escoltar, en català, els texts escrits en les catorze llengües esmentades anteriorment.

Si estau interessats a disposar d'aquest material, podeu escriure un missatge a l'adreça electrònica foment@iebalearics.org. 

Aquest material s'ha editat amb la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esport.