vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 4698707

Catàleg d'artistes i grups musicals de les Illes Balears que canten en català

La Direcció General de Política Lingüística ha posat en marxa Ib-musicat (ib-musicat.cat), un web en què es recullen els grups i intèrprets en català de les Illes Balears. De moment s’hi poden trobar els que han publicat un treball des del setembre de 2018 fins a l’actualitat. Un cercador permet localitzar els artistes pel nom, el gènere musical, l’illa o l’any d’edició del disc. Al perfil del grup o solista, hi apareixen els darrers discs publicats, dades de contacte i artistes relacionats.

La informació que conté el web és fruit de la iniciativa de la Direcció General de recopilar les novetats discogràfiques elaborades pel Grup Enderrock, tot i que està previst ampliar les referències disponibles. Així mateix, qualsevol usuari pot suggerir la inserció d’un nou grup o solista a través d’un formulari. A més, la pàgina té un apartat amb enllaços a altres recursos de música en català, com cercadors, publicacions especialitzades i llistes de Spotify. 

L'objectiu principal d'aquest projecte és aproximar a la societat la riquesa de l'oferta musical creada a les Illes Balears en la llengua pròpia del territori, una riquesa que s'expressa no tan sols en quantitat, sinó també en qualitat i en varietat d'estils musicals. Es vol fomentar la contractació d'artistes que canten en la llengua pròpia de les Illes Balears, posar en valor la creació musical pròpia i, alhora, conscienciar de la importància de la música com a eina de foment de la llengua catalana.

En els documents que hi ha a continuació podeu consultar les novetats discogràfiques en català d’intèrprets de les Illes Balears que ha recopilat el Grup Enderrock. Són més de dos-cents discs editats que s’agrupen en dos períodes de temps: del setembre del 2018 al març del 2020 i de l’abril del 2020 al març del 2021.