Descripció general de programes especials de control de navegació

Són programes que permeten als pares controlar i bloquejar l'accés a determinats continguts, aplicacions, horaris, etc. Tots ells estableixen diferents possibilitats: bloquejar adreces, controlar les hores d'accés, impedir que es puguin consultar pàgines amb determinats continguts, emprar llistes d'accés o d'impediment d'accés, acceptar llistes d'adreces predefinides o establir les pròpies adreces acceptades o negades, assignar diferents perfils, diferents dies i hores (treball, temps lliure...), regular els serveis que es poden fer servir en cada moment i per a cada usuari (correu, notícies, tertúlies, etc.), gestionar les pàgines visitades, prohibir l'ús d'altres programes de navegació, etc. Els preus d'aquests productes van des de les 3.000 pessetes a les 20.000, depenent de les funcions i les configuracions, i tots es poden adquirir a través de la xarxa.

AUP Action Tools
Un conjunt de programes per  bloquejar i filtrar els continguts d'Internet, utilitzat a les escoles, als proveïdors d'accés, les biblioteques, els museus i les empreses.

Cyber Patrol
Complet conjunt d'eines per controlar l'accés en  els diversos entorns possibles (domèstic, empresarial, etc.) i sobre diversos elements de la cadena de transmissió de la informació.
Hi ha versions de Cyber Patrol per a ordinadors personals per a l'àmbit familiar, de negocis i educatiu.

En el cas de les xarxes locals Cyber Patrol té versions per a empreses i centres educatius.


Una altra opció possible de Cyber Patrol és gestionar l'accés a través d'un servidor proxy, també en dues categories: empresarial i educativa.

CyberSitter
Permet als pares i als professors limitar a menors l'accés a material no apte a Internet. Poden bloquejar i alertar o només ser alertat quan hi ha hagut un intent d'accedir a pàgines restringides.

E-optionet.com (en castellà)
Software de filtrat per a àmbits domèstics, educatius i laborals.

Guardian Server
És un sistema de Autonomy que bloqueja l'accés a material inapropiat a Internet

The Internet Filter
És un programa que ajuda els pares a triar i controlar allò a què  els seus fills puguin accedir en Internet.

NetNanny
És un programa que permet monitoritzar i bloquejar l'accés a qualsevol cosa, en línia amb Internet o desconnectat.

Safe Surf

Specs for Kids

SurfWatch
Es descriu com un programa basat en clients que es pot emprar fàcilment i s'instal·la a qualsevol navegador.

GuardOne
Programa per a famílies, escoles, biblioteques, empreses i agències públiques.

X-Stop
Ofereix una sèrie de filtres i de mecanismes que bloquegen el material ofensiu monitoritzant l'usuari i l'ordinador per cercar una bona conducta d'acord amb les teves normes.