Qualitat de les aigües de consum humà
Descripció
Les mesures de control de la qualitat es basen en el compliment dels criteris sanitaris de les aigües de consum humà, i de les instal·lacions que permeten el subministrament des de la captació fins a l'aixeta del consumidor, per garantir la salubritat, la qualitat i la neteja, amb la finalitat de protegir la salut de les persones dels efectes adversos derivats de qualsevol tipus de contaminació de les aigües.
Normativa aplicable
Reial Decret 3/2023, de 10 de gener, pel qual s'estableixen els criteris tecnicosanitaris de la qualitat de l'aigua de consum, el seu control i subministrament.
Directiva (UE) 2020/2184 de 16 de desembre de 2020, relativa a la qualitat de les aigües destinades a consum humà
Correcció d'errades del Reial Decret 140/2003 de 7 de febrer pel qual s'estableixen els criteris sanitaris de la qualitat de l'aigua de consum humà
Decret 53/2012 de 6 de juliol, sobre vigilància sanitària de les aigües de consum humà de les Illes Balears
Ordre SCO/1591/2005, de 30 de maig, sobre el Sistema d'Informació Nacional d'Aigua de Consum (SINAC)
Ordre SCO/2967/2005, de 12 setembre de 2005, per la què s'amplia la de 21 de juliol de 1994, per la què es regulen els fitxers de dades de caràcter personals gestionats pel Ministeri de Sanitat i Consum, i es crea el fitxer del Sistema d'Informació Nacional d'Aigua de Consum SINAC
Ordre SCO/778/2009, de 17 de març, sobre mètodes alternatius per a l'anàlisi microbiológica de l'aigua de consum humà