Torna

Departament de Cultura

Tornar al llistat de notícies

10/10/2018

Miquel À. Marquès Sintes

Miquel À. Marquès Sintes

Membre de la Comissió Assessora de Cultura Popular de Menorca, en representació del Centre d’Estudis Locals d’Alaior.

Historiador i activista cultural (Alaior, 1967). Llicenciat en Filosofia (Geografia i Història) per la Universitat de les Illes Balears. Completa la seva formació acadèmica amb un Curs de Postgrau d’Arxivística i un de Gestió Cultural. Treballa com a auxiliar d’arxiver a l’Arxiu General del Consell Insular de Menorca.

Ha desenvolupat tres línies d’investigació: la industrialització i els seus efectes socials a Alaior, la presència dels franciscans a Alaior i la seva activitat al convent de Sant Diego, i l’estudi de les festes tradicionals de Sant Llorenç i Sant Martí. Darrerament treballa sobre el patrimoni cultural de l'illa.

Ha publicat diversos articles d’investigació a la Revista de Menorca, Meloussa i Butlletí de la Societat Arqueològica Lul·liana.

Convençut en difondre el coneixement científic, publica articles de divulgació històrica i cultural en diferents revistes locals, de Menorca i Mallorca, i en programes de festes de poblacions menorquines.

La dèria per la premsa local el fa esdevenir un dels fundadors i actual coordinador de S’Ull de Sol, revista local editada a Alaior des de l’any 1990; és l’actual president de l’Associació de Premsa Local de Menorca.

És membre de l'Institut Menorquí d'Estudis (secció d'Història) i pertany a l’Associació d’Arxivers de Catalunya.

Planifica la visita guiada as Migjorn Gran (Ruta Francesc d'Albranca) i col·labora amb la visita d’Alaior, realitzant alguna visita guiada.

Impulsa els actes de recordança d'Andreu Murillo i Tudurí  i Francesc Camps i Mercadal, i la declaració d'Andreu Ferrer Ginard com a fill adoptiu des Migjorn Gran. Fa el pregó de festes de Sant Antoni a Fornells i de Sant Cristòfol de ses Corregudes.

És fundador i membre del Centre d'Estudis Locals d'Alaior l’any 2000. Organitza conferències, redacta informes tècnics i coordina les Jornades d'Història Local i Patrimoni Cultural de Menorca des de 2004. Ha editat diversos llibres de tipus històric i cultural sobre Menorca.

Treballa sobre el patrimoni etnològic i en la defensa del convent de Sant Diego com a futur centre cultural d'Alaior i Menorca, i fa propostes tècniques i articles històrics i de difusió.