Torna

Departament de Cultura

Tornar al llistat de notícies

20/09/2016

María Pía Timón Tiemblo

María Pía Timón Tiemblo

Etnòloga de la Unitat de Patrimoni Cultural Immaterial i Etnologia de l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Ha obtingut diversos premis per treballs d'investigació relacionats amb el patrimoni immaterial, com ara el Premi Matías Ramón Martínez, convocat per l'Assemblea d'Extremadura i concedit pel Consell d'Antropologia Cultural, Folklore i Patrimoni Etnogràfic; el Premi Juan de Goyeneche, per l'Assemblea de Madrid, i el Premi Nacional d'Investigació Marquès de Lozoya en Arts i Tradicions Populars.

Ha publicat al voltant de deu llibres i devers cent articles referits a temes sobre patrimoni cultural immaterial. Imparteix classes de patrimoni cultural immaterial com a màster en diferents universitats espanyoles i ha dirigit devers vint cursos monogràfics sobre diverses temàtiques de patrimoni cultural immaterial.

És la representant espanyola del patrimoni cultural immaterial de la JPI-Cultural Heritage del Consell d'Europa. Així mateix, és la coordinadora del Pla Nacional de Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial Espanyol, que es gestiona des del centre on treballa, i també del d'Arquitectura Tradicional.

Ha comissariat recentment l'exposició fotogràfica "Immaterial: Patrimoni i Memòria Col·lectiva", que continua sent itinerant per diferents centres d'Espanya.