Lluís Garcia Petit

És llicenciat en geografia i història per la Universitat de Barcelona i té el Diploma d'Estudis Avançats per la Universitat de Girona. També és guia oficial de turisme de Catalunya, i intèrpret de francès i alemany.

Actualment és director general de l'Institut del Patrimoni Cultural Immaterial, després d'haver treballat durant divuit anys al Centre UNESCO de Catalunya, on va ser el cap del Departament de Patrimoni.

És un gran coneixedor de les convencions de patrimoni de la UNESCO i d'altres institucions internacionals. En relació amb la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, assisteix a les reunions del Comitè Intergovernamental des de l'any 2008. Ha participat en la candidatura dels castells a la Llista Representativa del Patrimoni Immaterial de la Humanitat i ha coordinat el projecte "Metodologia per a l'inventari del patrimoni cultural immaterial a les reserves de la biosfera: l'experiència del Montseny", inscrit en el Registre de Millors Pràctiques de la Convenció. També ha participat com a expert convidat per la UNESCO en la Reunió d'experts sobre la salvaguarda del patrimoni cultural immaterial i el desenvolupament sostenible a nivell nacional, que va tenir lloc el 2014 a Istanbul. Va ser membre de la comissió de treball del Pla Nacional de Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, aprovat pel Ministeri de Cultura d'Espanya el 2011. Va organitzar el Col·loqui sobre Patrimoni Cultural Immaterial i Desenvolupament Sostenible (Barcelona, 2012), i ha format part del comitè directiu internacional i del comitè organitzador de la I Conferència d'ONG acreditades per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial duta a terme el 2015. A més, ha assessorat i assessora diverses institucions públiques i privades en relació amb aquesta Convenció i altres programes de la UNESCO, entre les quals l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, que engloba les 27 federacions més importants de l'àmbit de la cultura popular i tradicional. Actualment també és membre dels grups de treball sobre capacitació i sobre ONG i recerca del Fòrum d'ONG del Patrimoni Cultural Immaterial.

Ha impartit nombroses conferències a Catalunya i Espanya sobre l'activitat de la UNESCO en el camp del patrimoni i especialment sobre la Convenció del Patrimoni Cultural Immaterial. Ha presentat l'experiència catalana en aquest àmbit en diversos fòrums internacionals i ha publicat diversos articles sobre aquesta temàtica.