Torna

Departament de Cultura

Tornar al llistat de notícies

28/03/2019

Josep Vicent Frechina Andreu

Josep Vicent Frechina Andreu

Investigador en cultura popular

Massalfassar, 1966. Dirigeix la revista semestral de Música i Cultura Popular Caramella (40 números editats des del 1999) i ha publicat, entre d'altres, els llibres La Cançó en valencià. Dels repertoris tradicionals als gèneres moderns (Acadèmia Valenciana de la Llengua, 2011); Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània (Els llibres de Caramella, 2014); El cant de la terra. Pep Gimeno Botifarra (Bromera, 2016, amb Joan Olivares); i Bressolant. El llibre de les cançons de bressol (Andana Editorial, 2016), Premi de la Crítica 2018 de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.  La seua darrera publicació ha estat "Crossroad: Tradition and Modernity in the Improvised Song of the Catalan Countries" dins Xavier Irujo (ed.), World Improvised Verse Singing, Reno: Center for Basque Studies Press, University of Nevada, 2018.

Col·labora en diversos mitjans de comunicació i és el secretari del jurat dels Premis Ovidi a la Música en Valencià des de la seua creació.

Ha estat membre de la comissió artística de la Fira Mediterrània de Manresa i en l'actualitat dirigeix els festivals Música al Museu, de Torrent, Cant al Ras de Massalfassar i és el director artístic de la Trobada de Música Mediterrània de València.

El 2017 va ser reconegut amb el premi Recercat que atorga l'Institut Ramon Muntaner per la seua tasca en l'àmbit dels estudis locals i comarcals.