Torna

Departament de Cultura

Tornar al llistat de notícies

20/09/2016

Jaume Mascaró Pons

Jaume Mascaró Pons (Ciutadella de Menorca, 1942)

Estudià filosofia i lletres (filosofia) a la Universitat de Barcelona (UB), on va fer també el Doctorat en Filosofia, amb una tesi sobre Expressió i comunicació no verbal (Premi Extraordinari de Doctorat).

La seva tasca docent i professional s'ha desplegat a la UB des del 1970 fins al 2008, en especial en l'àmbit de l'antropologia filosòfica i de la filosofia de la cultura. Des del 1997 fins que es va jubilar (2008), ha impartit també docència a l'Institut del Teatre de Barcelona en l'assignatura Antropologia del Teatre i en el Doctorat en Arts Escèniques.

És membre fundador de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME) i ha estat cap de la Secció de Ciències Socials durant deu anys i actualment, des del 2010, és president del Consell Científic de l'IME.

És coordinador dels volums d'antropologia de l'Enciclopèdia de Menorca (en procés d'edició) i ha estat coordinador del volum 10 de l'enciclopèdia Tradicionari, dedicat al concepte de "cultura popular".

El 2007 el Consell Insular de Menorca li atorgà el Premi M. Lluïsa Serra, Taula d'Or, per la seva feina en la promoció i defensa del patrimoni cultural de Menorca.

Ha publicat nombrosos articles, relacionats especialment amb cultura popular de Menorca, amb comunicació no verbal i alguns textos relacionats amb teatre.