Torna

Departament de Cultura

Tornar al llistat de notícies

20/09/2016

Francesc Vicens Vidal

Francesc Vicens Vidal (Palma, 1977)

Doctor en musicologia. Completà la seva formació a la Universitat de Bolonya (DAMS). Des de 2004 desenvolupa diversos treballs de camp sobre música i oralitat a Mallorca, i s'especialitza en les tonades de feina, el cant de la Sibil·la i la dimensió festiva de la música. Sobre aquests temes imparteix conferències i cursos de formació continuada, que l'han portat a diferents universitats i centres de formació de Mallorca i de la Península.

El seu interès per la recerca l'ha duit a viatjar arreu fent aportacions a congressos internacionals a Faro, València, Zuric, Barcelona, Logronyo, Madrid i Saragossa. Fins avui ha publicat sis llibres i una vintena d'articles en revistes especialitzades.

Entre les seves publicacions destaquen Diguem Visca Sant Antoni! Una aproximació musical a la festa (Documenta Balear, 2010); El Cant de la Sibil·la a Mallorca (Documenta Balear, 2004) [reed. 2012]; és coautor de les tres primeres entregues de la col·lecció "Les Músiques de Mallorca en DVD" i d'El Cant de la Sibil·la. Patrimoni de la Humanitat (Lleonard Muntaner, 2013).

Des de l'any 2003 es dedica a la docència universitària. És professor titular acreditat al CESAG (Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez) i ha impartit cursos d'Història de la Música al Conservatori Superior de les Illes Balears i a la UIB. Durant el curs 2009-2010 va participar en el programa Visiting Scholar del Centre de Graduats del City College de Nova York.