LOGO CAIB
Contingut
14 maig 2020Presidenta

COVID-19: La presidenta Armengol i el ministre Ábalos coincideixen en treballar segons les directrius de la Comissió Europea per recuperar la mobilitat aèria NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: La presidenta Armengol i el ministre Ábalos coincideixen en treballar segons les directrius de la Comissió Europea per recuperar la mobilitat aèria

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha reunit avui horabaixa per videoconferència amb el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, per tal de tractar el restabliment de la mobilitat aèria quan acabin el pla de desescalada i les restriccions decretades en el transport per la pandèmia de la Covid-19.

Armengol i Ábalos han coincidit en la necessitat de treballar, tant des del Govern de les Illes Balears com del Ministeri, segons les directrius que fixà ahir la Comissió Europea per recuperar la mobilitat aèria. Aquestes directrius proposen el restabliment del transport de manera gradual, de la mateixa manera que el pla de desescalada del Govern espanyol, i les restriccions per a volar entre països membres acabarien també a finals del mes de juny.

“El ministre Ábalos m’ha confirmat que el Govern espanyol treballa segons aquestes directrius per tal de garantir el dret a la mobilitat dels ciutadans europeus i espanyols”, ha explicat després de la reunió la presidenta. En la darrera fase del pla desescalada està prevista la recuperació de la mobilitat entre les províncies espanyoles, i els plans del Govern d’Espanya són que en aquell moment s’obrin també els vols amb la Unió Europea.

Armengol també ha explicat que el ministre ha detallat que Aena ja està treballant en els protocols necessaris per a la reobertura dels aeroports als vols internacionals en aquestes dates. Per la seva banda, la presidenta ha reiterat, com va fer a la reunió mantinguda ahir amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que les Illes estan preparades per començar a fer proves pilot de reobertura de les connexions aèries a partir de la segona quinzena de juny.

“Tenim la situació de la pandèmia controlada des del nostre sistema sanitari, l’empresariat turístic i els sindicats fent feina per adaptar les instal·lacions i obrir de forma segura el més aviat possible, i el Govern té enllestits els protocols de seguretat laboral per als treballadors i treballadores”, ha dit sobre aquesta preparació la presidenta, remarcant per això que  “hem de fer les coses ben fetes i de forma segura perquè no ens podem permetre una passa enrere”.