LOGO CAIB
Contingut
6 maig 2020Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

Reactivació econòmica: Yllanes anuncia ajudes per reactivar el sector industrial i el comerç NNota Informativa

Foto de noticia
El vicepresident ha explicat les polítiques desenvolupades en indústria, comerç i innovació

Reactivació econòmica: Yllanes anuncia ajudes per reactivar el sector industrial i el comerç

La innovació serà un altre eix clau per dinamitzar l’economia

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha comparegut avui a la Comissió d’Economia del Parlament de les Illes Balears per explicar les polítiques desenvolupades en l'àmbit de la indústria, el comerç i la innovació.

 

Durant la intervenció, ha explicat que ja s’està preparant un paquet d’ajudes i propostes polítiques per incentivar als agents econòmics per tal d’emprendre la reconstrucció de l’economia balear. Concretament, en les properes setmanes es publicaran un seguit d’ajudes de comerç i indústria per inversions en digitalització i modernització. Part de les ajudes es podran destinar a despesa corrent, sempre que existeixi el compromís de modernització.

 

Per altra banda, una vegada els tràmits administratius es desbloquegin es podran tramitar les ajudes per a la instal·lació d’energies renovables d’autoconsum. D’aquesta manera reactivaran llocs de feina de qualitat en el sector dels instal·ladors i també suposarà un estalvi en la factura de la llum als usuaris.

 

Yllanes també ha explicat que la Direcció General d’Innovació, per la seva banda, ja està preparant un Pla de Compra Pública Innovadora que permeti l’adquisició de solucions tecnològicament avançades a problemàtiques del sector públic encara no resoltes. En aquesta línia, es prepara una convocatòria d’ajudes per a emprenedors de base tecnològica que enforteixin el sector innovador de les Illes Balears.

 

Per la seva part, la Direcció General de Política Industrial està en contacte amb diferents indústries i emprenedors per tal de generar un potent teixit productiu de material sanitari a les Illes; i la Direcció General de Comerç ja s’ha posat en contacte amb la Universitat de les Illes Balears per avançar en la creació d’una Escola de Comerç.

 

El vicepresident ha reclamat que la col·laboració i la solidaritat que han demostrat empreses i treballadors durant aquest temps, s’estengui per a construir una economia diversificada, productiva i resilient. “La recuperació econòmica exigeix que les administracions prenguem un paper dinamitzador de l’economia si volem prosperar. Una dinamització que és important que es concentri en sectors tecnològicament avançats i amb potencial innovador”, ha explicat Yllanes.

 

Per altra banda, el vicepresident també ha fet un repàs a les diferents accions que ja s’han duit a terme en les darreres setmanes amb l’objectiu de pal·liar els efectes provocats per la crisi sanitària de la COVID-19. En aquest sentit ha fet referència a la plataforma col·laborativa d’empreses, al Mapa de Comerç Electrònic de les Balears, a la potenciació del producte local o a les múltiples reunions que s’han mantingut amb tots els sectors.