LOGO CAIB
Contingut
13 maig 2020Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

COVID-19:La Conselleria de Transició Energètica i Serveis Productius del Govern balear confirma que els comerços de Balears podran fer rebaixes però evitant aglomeracions NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19:La Conselleria de Transició Energètica i Serveis Productius del Govern balear confirma que els comerços de Balears podran fer rebaixes però evitant aglomeracions

/El vicepresident i conseller Juan Pedro Yllanes defensa la necessitat del comerç de tornar a la normalitat i agraeix la responsabilitat i professionalitat dels botiguers durant la fase 1 de desescalada.

Els comerços de les Illes Balears podran fer rebaixes als seus establiments. Així ho ha confirmat aquest matí la Conselleria de Transició Energètica i Serveis Productius amb relació a la disposició addicional segona de l'ordre ministerial SND/399/2020, del 9 de maig, que estableix restriccions per a les accions comercials que puguin provocar aglomeracions.

En aquest sentit, la Conselleria ha aclarit que aquesta ordre no prohibeix als comerços la possibilitat de fer rebaixes i promocions als seus establiments i ha precisat que únicament fa referència a la prohibició de dur a terme accions que puguin ocasionar aglomeracions de públic, tant dins de l'establiment comercial com en les seves immediacions. Per aquest motiu, i davant els dubtes que aquesta ordre ha generat, el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Serveis Productius, Juan Pedro Yllanes, ha precisat que els comerços de les Illes podran dur a terme rebaixes dins els locals sempre que adoptin les mesures de seguretat necessàries a fi d'evitar que es produeixin aglomeracions a conseqüència dels descomptes.

En aquest sentit ha recordat l'obligació dels comerços de complir les mesures establertes a l'article 10 de l'Ordre SND/399/2020, del 9 de maig, que regula la reobertura dels establiments amb un aforament màxim del 30%, així com l'obligació de mantenir les mesures de seguretat tant entre venedor i clients com entre els mateixos clients.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Serveis Productius, Juan Pedro Yllanes ha destacat que "el comerç necessita tornar a la màxima normalitat possible" i ha agraït "la responsabilitat i professionalitat que estan demostrant els botiguers durant aquests primers dies de reobertura", en referència a l'èxit de la fase 1 de desescalada en la que no s'hi ha produït cap incidència.

El mapa de comerç electrònic suma ja 96.000 visites


Entre les diferents accions de suport al petit comerç que s'han dut a terme des d,aquesta Conselleria, destaca el mapa de comerç electrònic creat des de la DG d'Innovació amb la Fundació BIT a conseqüència del Decret d'Estat d'alarma, i que té com a objectiu donar visibilitat als comerços de Balears i facilitar la venda dels seus productes . Una eina que ha rebut una gran resposta per part dels comerciants, ja que actualment s'hi han sumat  622 negocis i compte ja amb més de 96.000 visites.