LOGO CAIB
Contingut
28 abril 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

COVID-19:Consells i Govern fan un seguiment de la situació del reglament dels centres 0-3 no educatius NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19:Consells i Govern fan un seguiment de la situació del reglament dels centres 0-3 no educatius

Educació ha convocat avui una reunió amb els consells insulars per videoconferència sobre aquesta matèria

Els consells posaran en marxa el registre de centres noeducatius que atenen criatures de menys de 3 anys

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca ha celebrat avui una reunió a través de videoconferència amb els consells d’Eivissa, Formentera, Menorca i Mallorca amb l’objectiu de fer un seguiment de la situació del reglament de dels centres 0-3 no educatius (guarderies).

Cal recordar que segons la Proposició no de llei aprovada el 26 de febrer de 2018 al Parlament de les Illes Balears els Consells Insulars són els encarregats d’elaborar el reglament que ha de regir el funcionament dels centres 0-3 no educatius.

A la reunió d’avui han participat,per part del Govern, la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, i la directora de l’Institut per a l’Educació de la Primera Infància (IEPI), Magdalena Collinge; per part del Consell d’Eivissa, la consellera de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramon, i Miquel Costa, director insular d’Educació, Cultura i Patrimoni; per part del Consell de Formentera, la consellera de Cultura i Educació, Susanna Labrador; des del Consell de Menorca, el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, i el director insular d'Educació, Joventut i Esports, Josep Juaneda;  i des de Mallorca, Jaume Tortella, vicepresident primer de l’Institut Mallorquí de Assumptes Socials i María Ángeles Fernández, de la Dirección Insular de Dependència.

Amanda Fernández ha explicat que “a la reunió s'ha posat damunt la taula la necessitat d'accelerar les tasques per tenir l'esborrany del reglament enllestit com més aviat millor, especialment tenint en compte la situació que es pot plantejar en acabar l'estat d'alarma”. Tots els consells han estat d’acord en la necessitat d’haver de comptar amb els ajuntaments per tal de dissenyar aquesta norma. “Des de la Conselleria hem reiterat l'oferiment de participar en la redacció del reglament i a més, els hem informat de la disponibilitat de l'Assemblea 0-3 per fer tasques d'assessoria en la redacció”. El reglament establirà unes condicions específiques que hauran de reunir aquests centres no educatius per acollir als infants de 0-3 amb funcions de guarda i custòdia. Actualment només es necessita una llicència d’activitats municipals per obrir una guarderia.

Els consells s’han compromès a avançar en l'elaboració de l'esborrany del reglament. Actualment a Menorca és on està més avançat aquest procés, la resta ja ha iniciat la fase de recerca i redacció.

Per altra banda, a la reunió s’ha acordat que els consells posaran en marxa el registre de centres que atenen criatures de menys de 3 anys. Aquesta actuació es considera especialment important en aquests moments per tal de poder afrontar la fase de desconfinament de manera controlada. Cal tenir present que com que es tracta de centres no educatius, no formen part de cap registre unificat, i per tant es desconeix la quantitat exacta de centres que acullen infants 0-3.

S’ha acordat una nova reunió pròximament per fer un seguiment dels acords assolits.