LOGO CAIB
Contingut
27 abril 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

COVID-19:Comença el lliurament dels primers Chromebooks per reduir l’escletxa digital de l'alumnat NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19:Comença el lliurament dels primers Chromebooks per reduir l’escletxa digital de l'alumnat

\Avui s’han començat a distribuir a Menorca, i dimarts i dijous a la resta de centres de secundària i Formació Professional de Balears

\Alguns centres aprofiten l’autorització de dimarts i dijous per a distribuir material didàctic als seus alumnes

\Al CEP de Palma es continua fent feina en la configuració dels 1.229 Chromebook que varen arribar la setmana passada

 

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, mitjançant la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, continua treballant per pal·liar les problemàtiques sorgides des de l’inici del període de suspensió de les classes presencials, com a conseqüència del COVID-19. En aquesta línia s’han adquirit gairebé 3 mil dispositius i altres elements per garantir la connectivitat amb una inversió de 850 mil euros pel moment.

Actuament ja es poden distribuir la primera partida de 1.229 Chromebooks, configurats i a punt per poder ser utilitzats per part de l’alumnat. Aquests ordinadors han estat configurats per l’Equip d’Impuls a l’Aprenentatge Digital (EIAD). Una feina complexa que en molt de casos implica també la creació de dominis i contrasenyes individualitzats per cada equip.

La primera fase de repartiment és d’un total de 1.229 dispositius per a alumnat de 71 centres educatius de Balears tant públics com concertats. A Mallorca es distribuiran 923 dispositius, 38 a Menorca, 251 a Eivissa i 17 a Formentera.

Per tal d’organitzar el lliurament, des de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa es va consultar amb els centres amb més nombre d’alumnat identificat com a receptor d’aquests dispositius i es va decidir el sistema de repartiment. Així, majoritàriament, les famílies recolliran els ordinadors en els centres educatius que comptaran amb el suport del Policia Tutor i la Policia Local. Aquest procediment s’ha coordinat amb Delegació de Govern de manera que s’han habilitat demà, dimarts 28 i dijous 30 com a dies de repartiment a Mallorca i a Eivissa i Formentera. En el cas de Menorca, el lliurament ha començat avui, ja que el nombre de dispositius i centres implicats era el més reduït.

Cal esmentar que en aquesta primera fase s’ha prioritzat els centres de secundària i formació professional tant públics com concertats. La propera fase de distribució arribarà als centres de primària.

Així i tot, hi ha centres de primària que han demanat autorització per aprofitar els dies 28 i 30 per distribuir material didàctic als seus alumnes.

Els centres educatius varen rebre divendres les instruccions per a procedir al lliurament dels dispositius. Es poden consultar completes a la web de la Conselleria a l’apartat “Darrera actualització indicacions sobre coronavirus”.

Cal recordar que aquesta és una de les actuacions que Educació posa en marxa per tal d’accelerar el Pla de digitalització de la Conselleria per respondre a les circumstàncies derivades de la situació actual. Una vegada l’alumnat torni a classe els dispositius retornaran a la Conselleria.

Paral·lelament s’està treballant amb la formació dels docents per a poder millorar el seu coneixement de les noves eines, tant amb cursos on-line, tutorials...com amb un correu de consulta i assessorament per part de l’ Equip d’Impuls a l’Aprenentatge Digital.