LOGO CAIB
Contingut
15 abril 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

COVID-19:Balears dona suport a la proposta del Ministeri per a l’avaluació final del curs 2019/20 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19:Balears dona suport a la proposta del Ministeri per a l’avaluació final del curs 2019/20

La ministra Celaá proposa que la repetició de curs sigui una mesura excepcional

Avui ha tengut lloc la Conferència Sectorial d’Educació amb la participació de totes les comunitats autònomes

Demà Educació presentarà les instruccions corresponents a l’avaluació final del curs 2019/20

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha participat avui a la reunió de la Conferència Sectorial d’Educació amb el Ministeri d’Educació i Formació Professional.

A la reunió la ministra Isabel Celaá ha proposat un seguit de mesures pel desenvolupament del tercer trimestre del curs 2019/20 i l’inici del curs 2020/21.

Des de Balears es dona suport a les línies generals proposades per part del Ministeri. Cal esmentar que algunes de les mesures que s’exposen per part de la ministra ja estaven en l’esperit i les indicacions de les diferents instruccions elaborades per la Conselleria durant el temps de suspensió classes presencials. Així, el manteniment del calendari lectiu, només modificat per l’alumnat de 2n de batxillerat, l’especial atenció a l’alumnat amb dificultats per poder fer classes a distància o l’adaptació de les pràctiques de l’alumnat d’FP, són qüestions que ja s’han afrontat en línies similars a les Illes.

El Ministeri ha proposat de la promoció de curs una norma general a totes les etapes educatives, considerant la repetició de curs una mesura molt excepcional que haurà de ser sòlidament argumentada i anar acompanyada d’un pla precís de recuperació.

Des de Balears es dona suport a aquesta mesura ja que la consideració de la repetició com una mesura excepcional i justificada ja forma part del funcionament del sistema educatiu de les Illes i, en el moment excepcional que s’està vivint degut al CORONAVID-19, es considera totalment imprescindible que encara sigui molt més excepcional.

Martí March presentarà públicament aquest dijous les instruccions per al final de curs 2019/20 a les Illes Balears, serà després d’assistir a la Mesa Sectorial.