LOGO CAIB
Contingut
7 maig 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

COVID-19: Balears demana al Ministeri finançament addicional per afrontar l’efecte del COVID-19 a l’àmbit universitari NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Balears demana al Ministeri finançament addicional per afrontar l’efecte del COVID-19 a l’àmbit universitari

\Balears serà una de les comunitats més afectades econòmicament per la pandèmia

\Totes les comunitats autònomes demanen més finançament i l’ajornament de la modificació de les taxes universitàries per al curs 2021/22

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, acompanyat del director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluis Pons, ha participat avui a la Conferència General de Política Universitària, celebrada per videoconferència.

En el decurs de la reunió, Balears ha reiterat la petició al Ministeri d’Universitats per a que doti a les Illes de fons específics per fer front als efectes del COVID-19 a l’àmbit universitari, ja que es preveu que Balears sigui un dels territoris més afectats econòmicament per aquesta pandèmia.

Per altra banda, juntament amb la resta de comunitats, Balears també ha reclamat incloure una disposició addicional transitòria per ajornar l’entrada en vigor dels nous criteris per a la fixació dels preus públics de les titulacions de grau i master. El Ministeri preveu la seva aplicació en el curs 2020-21 però que totes les comunitats autònomes proposen que s’ajorni al curs següent, 2021-22.

El Ministeri ha presentat, a més, la proposta de valoració dels criteris de desestiment o anul·lació de matrícula de les assignatures del curs 2019-20 i l’eliminació del sobrecost econòmic de matrícules successives per al curs 2020/21. En aquest sentit, cal recordar que a Balears s’ha acordat que els alumnes han de sol·licitat l’anul·lació de la matrícula de les assignatures del segon quadrimestre dins el període establert per la UIB en el cas d’estar afectat pel COVID-19 i que aquesta quantitat servirà per cobrir la matriculació d’aquestes assignatures en el curs següent.

El Ministeri també ha informat sobre la convocatòria general de beques per al curs 2020/21 i entre les principals novetats destaquen: supressió del mèrit acadèmic, reduint la nota a aprovat a totes les matèries; incrementa el nivell de renda; i augment de la quantia econòmica de les beques. Aquesta proposta ha comptat amb un ampli suport de les comunitats autònomes.