LOGO CAIB
Contingut
12 maig 2020Conselleria de Mobilitat i Habitatge

COVID-19: El Govern autoritza l’embarcament de passatgers en bucs de càrrega i passatge entre Eivissa i Formentera NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: El Govern autoritza l’embarcament de passatgers en bucs de càrrega i passatge entre Eivissa i Formentera

Els passatgers podran embarcar també els seus vehicles en aquests bucs des d'avui

La Direcció General de Transport marítim i Aeri de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha autoritzat avui que els bucs entre Eivissa i Formentera que fins ara just podien portar mercaderies i camions de càrrega embarquin també passatgers i els seus vehicles.

La resolució s’empara en l’ordre del Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana publicada el diumenge 9 de maig que va aprovar l’embarcament de passatgers en els vaixells de càrrega i passatge en les línies marítimes amb les illes. Per a la línia entre Eivissa i Formentera es deixava en mans de la Comunitat Autònoma l’autorització de l’embarcament de passatgers en els bucs de transport rodat i  passatgers i l’  increment de freqüències si quan es consideri oportú.

Des de que l´illa de Formentera entrà a la Fase I el passat 5 de maig, s'  ha constatat un important augment dels passatgers en els Ferrys: 326 (dia 5), 191 (dia 6), 243 (dia7), 65 i 51 (cap de setmana 9 i 10) i 208 ahir dilluns 11. En els dies anteriors a la fase 1, els màxims registrats foren de 150, registrant-se dies amb un número d’usuaris d’entre 17 i 49.

Cal recordar que en la fase 1, únicament poden desplaçar-se d'una illa a l'altre per motius sanitaris, laborals, de retorn a residència, per tenir cura d' algú o supòsit anàlog, situació de necessitat o força major.

S'  han mantingut contactes amb el Consell de Formentera, la patronal APEAM (Associació Patronal d’Empresaris d’Activitats Marítimes de Balears) i els representats de diferents navilieres per tal de donar una resposta normativa ràpida i consensuada.

Fruit d' aquestes conversacions,  i amb l´objectiu d´acordar i concretar els serveis necessaris per possibilitar la circulació de persones i garantir l´adequat abastament de mercaderies a les illes, des de la Direcció General de Transport marítim i Aeri s´ha aprovat una resolució que per la qual es permet que els vaixells comercials que fins ara duien únicament càrrega en els trajectes entre Eivissa i Formentera puguin incorporar passatgers i també els seus vehicles.

Segons aquesta normativa, des d’avui  12 de maig als ports de les Balears es permet embarcar i desembarcar passatgers i vehicles en règim de passatge en els vaixells de transbord rodat i passatge que prestin serveis regulars entre Eivissa i Formentera.

El tràfic de passatgers en els vaixells exclusius de passatge romandrà igual que fins ara, operat per les mateixes navilieres i mantenint les freqüències diàries actuals:

Tràfic Eivissa - Formentera: 07.00 – 13:00 – 19:00

Tràfic Formentera – Eivissa: 09:00 – 15:00 – 21:00