LOGO CAIB
Contingut
8 abril 2020Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

COVID-19: Vicepresidència recomana una vigilància especial de l’ús dels canals de joc en xarxa durant el període de confinament NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: Vicepresidència recomana una vigilància especial de l’ús dels canals de joc en xarxa durant el període de confinament

\ Es mantindran actius els serveis d’atenció a comportaments addictius

 

El Servei de Joc, dependent de la Direcció General de Comerç, recomana una vigilància especial de l’ús dels canals de joc en xarxa durant l’estat d’alarma i el període de confinament obligatori. 

Segons les darreres dades del Ministeri de Consum, i malgrat les restriccions a la publicitat d’aquestes activitats i l’aturada de competicions esportives i, per extensió, de les apostes esportives, s’ha detectat un increment del consum d’altres modalitats de joc en línia com ara casino i pòquer des de dispositius personals.

La Direcció General de Comerç recorda que l’ús excessiu del joc en xarxa pot derivar en comportaments addictius o joc patològic, que afecten greument l’individu i el seu entorn familiar.

Per aquest motiu, i amb l’objectiu de prevenir aquests comportaments addictius o poder actuar en cas de detecció de trastorns de joc patològic o ús abusiu d’Internet, mòbils o xarxes socials, es mantindran actius i en ple funcionament els habituals punts d’atenció telefònica durant el període de confinament, a fi de poder atendre les persones que ho necessitin.

Serveis d’atenció a comportaments addictius:

— Unitats de conductes addictives (UCA), IB-SALUT

Les unitats de conductes addictives (UCA) són centres ambulatoris que atenen de manera integral les persones que presenten problemes d’addicció a substàncies diverses (alcohol, cànnabis, cocaïna, heroïna, etc.) i/o conductes addictives (ludopatia, noves tecnologies, compres compulsives, etc.), i també les seves famílies.

https://tinyurl.com/addiccions-IBSALUT

— Projecte Home Balears

Projecte Home Balears treballa per a la prevenció i el tractament de qualsevol addicció a substàncies, tecnologies, doctrines i conductes.

Telèfon: 971 79 37 50

— Associació Juguesca

Centre dedicat a l’estudi, la prevenció i el tractament del joc patològic, amb l’objectiu de donar resposta assistencial als afectats per aquesta problemàtica i/o als seus familiars.

615 75 87 28 (telèfon i WhatsApp)