20 d’abril 2020 Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

COVID-19: Vicepresidència posa en marxa una campanya de suport a la internacionalització de les empreses balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Vicepresidència posa en marxa una campanya de suport a la internacionalització de les empreses balears

\ Mitjançant 5 xarxes estatals i internacionals es fomentaran intercanvis comercials i col·laboracions tecnològiques entre empreses balears i empreses de fora

 

La Direcció General d’Innovació i la Fundació Bit, han engegat una campanya per posar en valor el coneixement de les empreses balears dins del mercat exterior i fer créixer així les seves possibilitats de cooperació empresarial.

La iniciativa parteix de la necessitat de fer visible les capacitats tecnològiques i basades en el coneixement de les empreses de les Illes Balears dintre dels mercats espanyols i internacionals, amb l'objectiu final de minvar l'impacte econòmic de la crisi sanitària de la COVID-19,ha explicat el vicepresident i conceller, Juan Pedro Yllanes.

La campanya serà coordinada per la Fundació Bit i es vehicularà a través de les diferents xarxes empresarials d'innovació, 2 estatals i 3 internacionals, a les quals participa el Govern de les Illes Balears i que arriben a més de 70 països i 1.090 nodes internacionals.

A través del formulari  https://forms.gle/CQjaTY1VU6LazALS9  es farà un primer contacte amb les empreses de la nostra comunitat per recollir informació de les seves capacitats i on serà important conèixer el producte, servei o tecnologia que ofereixen, així com els seus avantatges i innovacions, el tipus d’acord que cerquen, entre d'altres.

Un cop recopilades les dades, el personal tècnic de la Fundació classificarà i adaptarà la informació a cada un dels aparadors virtuals o "marketplaces" de les xarxes, per facilitar nous intercanvis comercials, col·laboracions tecnològiques o possibles oportunitats de col·laboració que es puguin establir.

La informació recollida també serà difosa en els diferents foros on la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius és present.

Les xarxes de cooperació empresarial que es faran servir són: ANCES i APTE dins l'àmbit estatal i EEN, IASP i EBN en l'àmbit internacional. Totes elles serveixen, de manera habitual, com a plataformes d’intercanvi i posen en contacte les ofertes i demandes de les empreses.

A mes a més, algunes d'aquestes xarxes ja han posat en marxa iniciatives específiques respecte a la crisis mundial sanitària de la COVID-19, com el mostrari de solucions directes i indirectes de l’IASP (https://www.iasp.ws/covid19) o la plataforma en línia ‘Care & Industry together against CORONA’ de l'EBN que posa en contacte els diferents agents d'Europa (https://care-industry-together-against-corona.b2match.io/). També l'Associació de Parcs Tecnològics d'Espanya (APTE) fan difusió de les capacitats científico-tecnològiques de les empreses ubicades en els parcs científics i tecnològics per fer front a la COVID-19.

Més sobre les cinc xarxes:

-  Europe Enterprise Network (EEN). És una iniciativa de la Comissió Europea creada l’any 2008 per ajudar les pimes a ser més competitives mitjançant el desenvolupament de la seva capacitat innovadora i l’obertura a nous mercats. La xarxa està establerta a 60 països amb més de 600 organitzacions i 3.000 experts i al 2018 va donar suport a més de 175.000 empreses.

-  International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP). Es tracta de la xarxa global de 350 parcs tecnològics i àrees d’innovació, encaminada al creixement, la internacionalització i l'efectivitat dels seus socis i les empreses englobades de 72 països.

-  EBN - Innovation Network. És una xarxa de 180 membres, entre els quals 140 centres de negoci i innovació dedicats al desenvolupament i creixement d’emprenedors innovadors, strat-ups i empreses de base tecnològica de 40 països del món.

-  Asociación de Parques Tecnológicos de España (APTE). L'associació compta amb 63 membres repartits per tot Espanya, 24 dels quals promoguts per universitats. Aquests parcs allotgen, a finals de 2018, 8.157 entitats que facturaren 28.984 milions d'euros i ocupen més de 175.763 persones, de les quals 34.291 es dediquen a tasques d'R+D.

-  Asociación Nacional de Centros Europeos de Empresas e Innovación (ANCES). Està formada per 31 membres, CEEIs o BICs, que actuen com agents de referència en l'ecosistema d'innovació de la regió on es troben localitzats. ANCES contribueix a la seva promoció i posicionament dins del sistema nacional d'R+D+i.