LOGO CAIB
Contingut
6 abril 2020Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

COVID-19: Vicepresidència es reuneix amb el sector de la innovació per coordinar línies de treball per fer front a la crisi NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Vicepresidència es reuneix amb el sector de la innovació per coordinar línies de treball per fer front a la crisi

\ Es crearà un equip d’experts multidisciplinari per contribuir a planificar una diversificació de l’economia

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i la directora general d’Innovació, Nuria Riera, s’han reunit per videoconferència aquest matí amb les empreses del sector de la innovació amb l’objectiu de coordinar i fixar línies de treball específiques per fer front a les conseqüències de l’aturada de l’activitat econòmica provocada per la crisi de la COVID‑19.

En aquest sentit, s’ha concretat la creació d’un equip d’experts multisectorials que posi a disposició del Govern el seu coneixement a fi d’assessorar-lo en la planificació de la sortida a la crisi i, alhora, treballar per fer de les Illes Balears una destinació segura. La directora general d’Innovació, Nuria Riera, ha destacat «la necessitat de diversificar l’economia a les nostres illes i utilitzar el coneixement del sector de la innovació com una eina de transversalitat per a tots els sectors econòmics». D’aquesta manera, ha dit, «podrem ser més competitius i resilients a qualsevol externalitat». 

A la reunió hi han participat els quatre clústers representants del sector, Indústria Química de les Illes Balears -CLIQIB, Turistec, Innovació en Turisme – Balears.t , i el clúster de Biotecnologia -BIOIB així com l'Associació de Productors de Sofwares -GSBIT.

Com en la resta de sectors econòmics, les empreses del sector de la innovació també han mostrat la seva incertesa i preocupació davant la falta d’ingressos i, per això, reclamen a l’Estat que se’ls inclogui en les línies de finançament gestionades per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO)