LOGO CAIB
Contingut
15 maig 2020Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

COVID-19: Tres empreses del CentreBit Menorca desenvolupen aplicacions tecnològiques que ajuden al petit comerç de l'illa a fer front als reptes que planteja la Covid-19 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Tres empreses del CentreBit Menorca desenvolupen aplicacions tecnològiques que ajuden al petit comerç de l'illa a fer front als reptes que planteja la Covid-19

\ Menús emmagatzemats en codis QR (Mi Menú), una aplicació per a la gestió de cites prèvies (Citatienda) o la possibilitat de crear una botiga en línia en menys de 24 hores (Web Express) són les solucions creades per aquestes empreses

Tres empreses tecnològiques de l'illa de Menorca i allotjades al CentreBit d'Alaior han desenvolupat tres aplicacions dirigides al petit comerç menorquí, ideades per millorar la seva competitivitat a través de la digitalització i així fer front a la crisi provocada per la COVID-19. 

Les tres solucions tecnològiques, Mi Menú, Citatienda i Binary Web Express, permeten als negocis adaptar-se als canvis que es requereixen actualment, ja sigui en matèria de seguretat i higiene, com en la comercialització i distribució dels seus productes i serveis. 

A través del CentreBit Menorca la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius potencia el talent innovador menorquí, facilitant que les empreses de base tecnològica desenvolupin la seva activitat i ofereixin solucions que impactin positivament en el creixementeconòmic i social de l'illa.

En el cas de Mi Menú (mmenu.es), es tracta d'una aplicació mòbil, gratuïta durant l'any 2020, que digitalitza les cartes dels bars i restaurants. El seu funcionament es fa a través d'un codi QR, situat a les taules, a través del qual els clients poden descarregar-se i llegir la carta als seus dispositius mòbils.

D'aquesta manera, Mi Menú fa que s'incrementi l'higiene, s'evita el contacte amb les cartes d'ús compartit i, com a conseqüència, es minimitza el risc de contagi del virus.

Pel que fa a Citatienda (citatienda.com), el sistema gestiona les cites prèvies dels negocis i els aporta visibilitat a través del seu portal. D'entrada, qualsevol comerç que requereixi d'una cita prèvia per als seus clients pot donar-se d'alta, com per exemple, les perruqueries o gestories. Llavors, els clients, a través de l'aplicació, poden accedir a l'agenda del negoci, consultar la disponibilitat i reservar el dia i l'hora que es desitgi.

Citatienda aporta un doble avantatge: per un costat, allibera al comerciant de la càrrega que suposen les gestions de les cites prèvies i, per altre costat, evita que s'aglomerin els clients en el mateix temps, aportant seguretat i prevenció de contagis.

En tercer lloc, Binary Web Express (binarywebexpress.com) és una eina tecnològica que permet convertir els negocis en botigues en línia en menys de 24 hores. Així, el comerç disposa d'una pàgina web pròpia bàsica per comercialitzar els seus productes i serveis digitalment i, a la vegada, d'una manera fàcil, pràctica i segura.

L'equip de Binary Menorca, empresa impulsora del projecte, ofereix aquest servei de desenvolupament i publicació de pàgines web de venda en línia sense cap cost per al client. A més, també facilita la informació perquè sigui el propietari de la tenda qui pugui gestionar i publicar els seus productes a la web autònomament.