LOGO CAIB
Contingut
9 abril 2020Presidenta

COVID-19: Armengol trasllada als consells i els ajuntaments que el Govern està fent proves de manera progressiva a tots els usuaris i professionals de les residències NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Armengol trasllada als consells i els ajuntaments que el Govern està fent proves de manera progressiva a tots els usuaris i professionals de les residències

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha analitzat aquest dijous amb els consells insulars i els ajuntaments la situació de l’assistència sanitària i sociosanitària a cada illa  pel Covid-19, amb especial atenció a l’afectació de la pandèmia sobre les residències de gent gran i persones amb discapacitat.

 

A la reunió mantinguda per videoconferència han estat presents la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa; les presidentes del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, així com el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí. També hi han participat el batle de Palma, José Hila, i el president de la FELIB, Antoni Salas.

 

La presidenta Armengol els ha explicat que, en allò que respecte als controls sobre les residències, el Govern està anant més enllà de les indicacions del ministeri de Sanitat i està fent proves de manera progressiva a tots els residents i professionals d’aquests centres, de manera prioritària allà on es registra un cas positiu. De moment ja s'han fet a Sant Miquel-Oms, Oasis, Bonanova, Elena, Son Ametller, Domusvi Palma, Domusvi Costa de'n Blanes (Mallorca), Es Mercadal (Menorca) i Can Blai, Cas Serres i Reina Sofia (Eivissa). En aquelles residències que es consideri oportú es continuaran fent proves de control per a la prevenció de nous casos.

 

A més d’això també els ha avançat que el Govern ha fet una comanda de material de protecció en nom dels consells per repartir entre personal dels ajuntaments —policies locals i altres sectors municipals— i que, fins que no arribi, el Govern els començarà a avançar material del seu remanent.

 

Durant la reunió Armengol també ha explicat als responsables dels consells i dels ajuntaments que el Govern ja ha començat a fer feina en l'elaboració d'un pla de desconfinament i n'ha encarregat la coordinació a un grup d'experts sanitaris i econòmics. En aquest sentit, ha avançat que l'epidemiòleg de l’àrea de Salut de Menorca, Maties Torrent serà l'expert que representarà a Balears en el grup tècnic que assessora al Govern de l'Estat en la proposta de desconfinament.

 

En tot cas, la presidenta ha reiterat el missatge perquè es mantingui un confinament estricte fins que no deixi d’estar vigent l’estat d’alerta, i que s’extremin les mesures de seguretat en la reactivació dels sectors productius no essencials.