LOGO CAIB
Contingut
8 maig 2020Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius

COVID-19: Neix a Eivissa "Districte 07800" una plataforma per digitalitzar l'ecosistema productiu i comercial de l'illa NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Neix a Eivissa "Districte 07800" una plataforma per digitalitzar l'ecosistema productiu i comercial de l'illa

\ És una iniciativa conjunta de l'Ajuntament d'Eivissa amb la Conselleria de Transició Energètica i Serveis Productius i serà un punt de trobada per a empreses amb base tecnològica i creativa.

Aquest matí s'ha presentat telemàticament a Eivissa, el projecte 'Districte 07800', un espai que vol ser un punt de trobada per a empreses, institucions i associacions amb base tecnològica i creativa i que neix de la iniciativa conjunta de l'Ajuntament d'Eivissa i la Conselleria de Transició Energètica i Serveis Productius.

L'objectiu d'aquest projecte és afavorir el naixement d'un nou ecosistema empresarial i generar sinergies per accelerar el progrés empresarial i social a Eivissa. Un projecte en el qual hi col·laboren activament la Fundació BIT, la DG de modernització i Administració Digital, així com la Universitat de les Illes Balears (UIB), a través del Vicerectorat d'Innovació; la PIMEEF, l'Escola d'Art d'Eivissa i l'IES Sa Colomina.

Des de la Direcció General d'Innovació s'ha destacat la importància de donar suport a l'emprenedor com un dels grans pilars de les polítiques en aquest àmbit, amb l'objectiu que s'enfoquin cap a la competitivitat empresarial i la creació d'ocupació. L'àmbit d'actuació del Govern en matèria d'Innovació a les Pitiüses s'ampliarà a més, amb la creació del centre BIT Pitiüses, que serà clau per a la consecució i consolidació de les competències d'Innovació a aquesta part de territori, com ja existeixen a les Illes de Mallorca i Menorca. En aquest sentit, ha explicat la directora general d’Innovació, Núria Riera, també s'habilitarà un espai virtual dins el districte amb la finalitat d'oferir a pimes d'Eivissa un entorn de qualitat per afavorir la creació d'empreses innovadores i la consolidació empresarial mitjançant activitats i iniciatives innovadores basades en el coneixement i la tecnologia.

Per la seva banda, el director general de Modernització i Administració Digital, Ramon Roca ha recordat que l'objectiu és dotar les pimes i autònoms amb les eines adequades perquè puguin digitalitzar els seus negocis o millorar-ne l'eficiència en cas que ja estiguin totalment o parcialment digitalitzats. "Facilitar a empreses, autònoms i ciutadans, eines de canvi cap a la digitalització de l'economia i de la societat és molt necessari en aquesta nova realitat en la qual ens trobem. Amb aquesta iniciativa els ajudem per estar millor preparats personalment i professionalment per a aquesta nova realitat", ha dit Roca.

Des de l'Ajuntament d'Eivissa, el regidor de Promoció Econòmica i Modernització, Aitor Morrás ha destacat la importància de connectar coneixements entre empreses a fi de poder impulsar el teixit tecnològic i creatiu a Eivissa.

Aquest espai, www.districte07800.cat, obert a totes les activitats relacionades amb la generació del coneixement i la informació, està destinat a totes les iniciatives de creació, producció i/o distribució de béns i serveis creatius i la seva integració a altres sectors. La pàgina web compta amb un directori on es poden inscriure totes aquelles empreses relacionades amb l'àmbit tecnològic i creatiu.

Així mateix, el Districte 07800 té un Campus on ofereix, de moment, una vintena de cursos, tallers i webinaris gratuïts d'una àmplia temàtica que permetran a les persones interessades actualitzar el seu coneixement general. També es dóna la possibilitat a qui vulgui compartir coneixements d'impartir els seus propis cursos en aquest espai.