11 maig 2020 <10aL>Conselleria d'Afers Socials i Esports

COVID-19: Santiago presenta les bases socials del Pla de Reactivació i Transformació a les federacions de les entitats del tercer sector NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Santiago presenta les bases socials del Pla de Reactivació i Transformació a les federacions de les entitats del tercer sector

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha presentat les bases socials del Pla Autonòmic de reactivació i Transformació Econòmica i Social de les Illes Balears a les federacions de les entitats del tercer sector per acordar entre tots el document final per superar la crisi provocada per la COVID-19. Concretament, aquests dies, s’ha reunit amb FOQUA, UNAC, EAPN i FEIAB.

Des del Govern es vol consensuar un pla d’impuls del sector lligat a la cura de les persones. Les propostes que ha presentant la Conselleria són les següents: Es pretén reforçar els equipaments amb la construcció de nous equipaments de la mà de l’administració municipal i insular, mitjançant la concertació definida i d’acord amb el tercer sector. 

Paral·lelament, des de la Conselleria es vol fomentar, entre tots els implicats, els serveis socials de proximitat. El full de ruta governamental a pactar amb tots els actors social de les Illes passa per crear nous serveis domiciliaris que es traduirà amb atencions de suport domiciliari per a persones grans amb dependència que complementin l’oferta d’atenció des de l’entorn immediat. 

En la mateixa línia,  se cercarà reforçar els serveis socials comunitaris, incidir en el concepte de xarxa de serveis socials amb un sistema d’informació comú a tots els dispositius de serveis socials i s’establir convenis amb consells i ajuntaments per dotar la creació d’equips de declaració de risc dels infants. 

Un segon pla és donar resposta a l’augment de la vulnerabilitat econòmica. Per una banda, es garantiran els ingressos mínims de subsistència reformulant el nou escenari de protecció, des d’una perspectiva global, a partir del futur ingrés mínim vital de l’Estat, l’experiència de gestió de la Renda Social Garantida i de la Renda Mínim d’Inserció i les ajudes urgents dels ajuntaments. 

Per l’altra banda, es pretén garantir l’accés a productes de primera necessitat acordant, per conveni amb les entitats dels tercer sector, el repartiment d’aliments i de productes de primera necessitat a les Illes Balears per a persones en situació de vulnerabilitat econòmica.