LOGO CAIB
Contingut
4 maig 2020Conselleria d'Afers Socials i Esports

COVID-19: Santiago cerca el consens dels responsables de benestar social dels consells i els ajuntaments per impulsar els eixos socials del Pla de Reactivació i Transformació Econòmica i Social NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Santiago cerca el consens dels responsables de benestar social dels consells i els ajuntaments per impulsar els eixos socials del Pla de Reactivació i Transformació Econòmica i Social

La consellera  d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, comença aquest dilluns les trobades amb els responsables institucionals de serveis socials de les administracions de les Illes Balears per començar a acordar els continguts dels eixos de serveis socials del Pla de Reactivació i Transformació Econòmica i Social que impulsa el Govern. 

La consellera, amb la línia marcada pel Govern, vol negociar amb els titulars institucionals de serveis socials com impulsar el sector lligat a la cura de les persones, els plans per abordar els futur equipaments  i com es respondrà a l’augment de la vulnerabilitat econòmica. Tots els elements que formen part de l’eix 7 del Pla titular Economia social, sanitària, educativa i demogràfic.

Santiago assegura que els serveis a les persones és un sector que facilita la diversificació econòmica, que genera llocs de feina qualificats, territorialitzats i no deslocalitzables. 

El Govern considera que és un eix fonamental per protegir els més vulnerables davant aquesta crisi sense deixar ningú enrere, però en tot moment es té clar que la millor manera per poder reactivar la societat,en superar la crisi sanitària, és amb la complicitat de tots. Per aquest motiu, la consellera vol consensuar els aspectes socials amb tots els actors dels serveis socials de les Illes Balears. 

La primera reunió per videoconferència ha estat amb el president de l’IMAS del Consell de Mallorca, Javier de Juan. Les trobades sectorial segueixen amb la consellera de Benestar Social i Família del Consell de Menorca, Bàrbara Torrent, amb la consellera de Benestar Social del Consel ld’Eivissa, Carolina Escandell i el conseller de Benestar Social del Consell de Formentera, Rafael Ramírez. 

Aquest dilluns, a més de la trobada amb els consellers, exposarà el Pla a la secretària general de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Neus Serra, i al tinent batle de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera.