1 d’abril 2020 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

COVID-19: Els centres educatius de les Illes Balears continuen duent a terme iniciatives solidàries per lluitar contra el Covid-19 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: Els centres educatius de les Illes Balears continuen duent a terme iniciatives solidàries per lluitar contra el Covid-19

 

\ L’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears i el CEPA Son Canals són els dos nous centres que s’acaben d’afegir a iniciatives solidàries per combatre el Covid-19

\ L’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears ha posat a disposició de l’Hospital de Manacor la seva impressora 3D i està fabricant viseres homologades pel personal sanitari

\El Centre d'Educació de Persones Adultes Son Canals de Palma està fabricant mascaretes  no quirúrgiques per llars de gent gran i a menjadors socials

Dos nous centres, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears i  el Centre d'Educació de Persones Adultes (CEPA) Son Canals CEPA s’acaben d’afegir a la resta de centres de les Illes Balears que al llarg d’aquestes setmanes contribueixen amb diferents iniciatives solidàries a combatre el Covid-19. Mentre que l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears fabrica amb la seva impressora 3D viseres per fer arribar a l'Hospital de Manacor, des del CEPA Son Canals confeccionen mascaretes per lliurar a les llars de gent gran de Mallorca. Aquestes accions solidàries s’uneixen així a l’oferiment de material sanitari que prop de vint centres, entre IES i CEPA, han fet els darrers dies a la Conselleria de Salut i Consum davant la manca de material d’aquest tipus.

Davant totes aquestes mostres de solidaritat, tant la Conselleria de Salut i Consum com la d’Educació, Universitat i Recerca fan extensiu el seu agraïment a tots aquests centres. En aquest sentit, Antoni Baos, director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, ha remarcat no tan sols aquests gestos de solidaritat i responsabilitat per part dels centres sinó també el fet d’implicar-hi altres persones i col·lectius aliens a l’activitat educativa.   

L’EASDIB contribueix amb material sanitari

La iniciativa de l'Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB) consisteix en la confecció de viseres pel personal sanitari de l’Hospital de Manacor, tasca que realitzen amb una impressora 3D. En aquest sentit, des de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors es va facilitar a l’EASDIB els arxius per poder imprimir les viseres que seran utilitzades per personal sanitari i així evitar contagis del Covid-19. Els primers 11 exemplars d’aquestes viseres es varen lliurar el passat dilluns al Servei d'Urgències de l'Hospital de Manacor, des d’on acaben de confeccionar-les.

El professor de l’EASDIB i responsable de la impressora 3D de l'escola, Toni Bauzà està al capdavant d’aquest projecte i és l’encarregat de fer treballar la màquina sense interrupcions per poder fabricar el màxim número de viseres i poder-les lliurar al més aviat possible.

Mascaretes per a distints col·lectius des del CEPA Son Canals

Pel que fa al CEPA Son Canals, les alumnes del taller de costura han iniciat, dins el marc del projecte Erasmus + Citizens First, una cadena solidària per dissenyar mascaretes i lliurar-les a diferents llars de gent gran de Mallorca.

Les mascaretes confeccionades, tot i que no són quirúrgiques, es poden utilitzar a llars de gent gran i a menjadors socials, on en aquests moments són molt necessàries atesa la vulnerabilitat d’aquest col·lectiu. Així i tot, aquests darrers dies també s'han repartit a altres col·lectius com membres de la policia local o venedors de supermercat.                                                                                                                                                                                                                 

La majoria de l’alumnat que hi participa d’aquesta iniciativa són dones immigrades, que amb l’ajut de Sió Aparicio, voluntària i encarregada d’impartir el taller, i Magdalena Balle, secretària i coordinadora dels programes europeus del CEPA Son Canals, confeccionen les mascaretes reglamentàries.

Cal destacar que a través de les xarxes socials s’ha fet una crida perquè els facin arribar teixits 100 % de cotó per fer arribar a Mascarillas Solidarias Mallorca i a les alumnes del taller de costura. Pel moment la iniciativa ha tengut molt d’èxit, ja que és molta la gent que s’hi ha involucrat oferint les peces de roba de cotó o afegint-se a la cadena solidària de confecció de mascaretes.

El CEPA ha oferit la maquinària dels tallers a les voluntàries i a aquesta allau de voluntaris s'hi han afegit diferents merceries que hi aporten material. Per la seva part, Mascarillas Solidarias Mallorca, associació liderada per Susana Peralta, s'encarrega de la recollida massiva dels teixits, l'elaboració i l'esterilització de les mascaretes i el lliurament entre els diferents col·lectius de Mallorca.