LOGO CAIB
Contingut
21 maig 2020Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

COVID-19: El SEPE corregirà el càlcul de les prestacions per ERTO del personal de handling dels aeroports de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: El SEPE corregirà el càlcul de les prestacions per ERTO del personal de handling dels aeroports de les Illes Balears

Gairebé 3.000 treballadors i treballadores es beneficiaran del canvi, fruit de la mediació del Govern entre el l’organisme estatal i els sindicats

El SEPE recalcularà les prestacions del personal de handling dels aeroports de Mallorca, Menorca i Eivissa afectat per un ERTO. La mesura, que permetrà millorar les nòmines d’unes 3.000 persones treballadores, ha estat possible gràcies a la col·laboració de les organitzacions sindicals que representen aquestes persones treballadores, el SEPE i la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. El Conseller Iago Negueruela, acompanyat dels directors generals Llorenç Pou (Model Econòmic i Ocupació) i Virginia Abraham (Treball i Salut Laboral), s’ha reunit avui amb Sonia Barranco, directora provincial del SEPE i els representants sindicals del handling a l’Aeroport per debatre sobre aquesta mesura. 

Amb aquesta modificació, se subsana un error que generava que el personal de terra dels aeroports afectat per un ERTO cobrés una prestació inferior a la que hauria de percebre. Després de diverses reunions entre els representants sindicals de les persones treballadores, el SEPE i el Govern, finalment es corregirà el càlcul de les prestacions.

Moltes de les persones treballadores que ofereixen serveis de handling són personal fix discontinu que s’incorpora a l’inici de temporada amb una jornada de poques hores setmanals, que van augmentant a mesura que s’acosta la temporada alta. Amb la declaració de l’estat d’alarma per la crisi sanitària derivada de la COVID19 es van aprovar mesures per protegir les persones treballadores, com una prestació extraordinària d’atur per a les persones incloses a un ERTO que no consumeix temps d’atur ni requereix un mínim de cotització.

Algunes de les empreses que treballen als aeroports de les Illes fent serveis de handling van presentar un ERTO per força major, però no s’havien establert criteris sobre com protegir el personal que acabava d’incorporar-se amb una jornada inferior a la que tendria unes setmanes més tard.

Les prestacions es van tramitar durant unes setmanes en què el SEPE va rebre un nombre molt elevat de sol·licituds i la prioritat per a l’organisme estatal va ser aconseguir reconèixer tantes com fos possible per garantir que totes les persones beneficiades per un ERTO poguessin cobrar el més aviat possible. Aquesta circumstància, lligada a una major complexitat per calcular prestacions del personal que és fix discontinu, va generar situacions com aquesta que ara es corregeix.

Documents adjunts: