LOGO CAIB
Contingut
27 abril 2020Presidenta

COVID-19: El Govern treballa amb les forces polítiques parlamentàries el Pacte autonòmic per a la reactivació econòmica i social de les Illes Balears NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: El Govern treballa amb les forces polítiques parlamentàries el Pacte autonòmic per a la reactivació econòmica i social de les Illes Balears

Armengol apel·la al diàleg i al consens entre institucions, patronals, agents socials i partits polítics per trobar les millors solucions i reprendre l’activitat amb les millors garanties

La presidenta compareixerà dimarts 5 de maig al Parlament de les Illes Balears per explicar les mesures econòmiques posades en marxa fins ara i els objectius immediats

 

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s’ha reunit aquest dilluns amb els portaveus de les forces polítiques amb representació al Parlament per plantejar la necessitat de treballar conjuntament per la consolidació del Pacte Autonòmic per a la reactivació econòmica i social de les Illes Balears. “Tenim voluntat de diàleg, de consens i de cercar les millors solucions per reactivar l’economia el més aviat possible”, ha assegurat en roda de premsa.

Durant aquest matí s’ha reunit amb la portaveu del PI, Lina Pons; el portaveu de Vox-Actua Baleares, Jorge Campos; el portaveu de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas; el portaveu del Partit Popular, Gabriel Company, i amb els portaveus del grup socialista, Sílvia Cano; d’Unides Podem, Alejandro López, i de Més Per Mallorca, Miquel Ensenyat. També hi han estat presents en la darrera reunió, per videoconferència, els diputats del Grup Mixt Sílivia Tur i Josep Castells.

Amb les trobades amb les forces polítiques, Armengol ha destacat que s’assoleix “un espai de diàleg i reunions constants per establir les millors solucions per a una situació que serà complicada social i econòmicament”. En aquest sentit, ha agraït la predisposició de les formacions, ja que “totes han acceptat participar” per treballar de manera unida. “Compartim informació i escoltam propostes”, ha emfatitzat, “amb diàleg i consens”.

Armengol ha subratllat que el Govern de les Illes Balears, en el marc de la Mesa de Diàleg Social amb patronals i sindicats majoritaris, ja treballa per aquest pacte, que considera que ha de seguir tres línies de treball: pacte a la Mesa de Diàleg Social, pacte amb els Consells insulars i Ajuntaments i pacte amb les forces polítiques. De fet, ha destacat que aquest acord és de “present i futur” i que s’ha de treballar per invertir de la millor manera possible els recursos públics.

Per altre costat, ha explicat que dijous es començarà a treballar en l’esborrany del pacte autonòmic a través de la Mesa de Diàleg Social i que a partir de la setmana que ve es produiran trobades sectorials amb cada un dels agents socials implicats, a més de continuar el contacte amb la resta d’institucions i forces polítiques “per avançar en aquest acord, contenir la situació econòmica i establir quins sectors hem de potenciar des de la nostra Comunitat Autònoma”. A demés, de fa setmanes ja s’analitza amb una dotzena de grups de treball de diferents àmbits la reactivació econòmica per a cada sector.

Compareixença al Parlament

Armengol ha anunciat que dimarts dia 5 de maig compareixerà al Parlament a petició del PP per tractar la reactivació econòmica. “La meva voluntat i de tot el Govern és la de col·laborar i trobar les millors propostes”, ha insistit Armengol, a través del diàleg polític, institucional i social.

La presidenta ha convidat, també, a tot el sector privat per sumar propostes i ha recalcat la voluntat de l’administració pública per facilitar la inversió privada i arribar a acords público-privats per impulsar la situació econòmica.

L’objectiu del Pacte autonòmic per a la reactivació econòmica i social de les Illes Balears és oferir noves mesures i poder seguir impulsant d’altres com les que s’han duit a terme fins ara durant l’Estat d’Alarma manera consensuada. En aquesta línia, Armengol ha recordat el gran acord per protegir l’ocupació de més de 200.000 persones en el sector de l’hosteleria; la possibilitat que les empreses demanin crèdits a interès zero a través de l’ISBA o l’aprovació de l’ampliació renda social, entre d’altres.