LOGO CAIB
Contingut
14 abril 2020Conselleria de Mobilitat i Habitatge

COVID-19: Les Illes Balears són una de les quatre Comunitats amb menor mobilitat durant l’estat d’alarma, amb un descens del -73% NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: Les Illes Balears són una de les quatre Comunitats amb menor mobilitat durant l’estat d’alarma, amb un descens del -73%

El Ministeri de Transports Mobilitat i Agenda Urbana ha donat a conèixer avui l’anàlisi de la mobilitat a Espanya, amb resultats obtinguts amb la tecnologia big data –amb el posicionament dels telèfons mòbils com a principal font-  durant l’estat d’alarma i, en aquest estudi, les Illes Balears resulten ser una de les quatre Comunitats Autònomes en les quals s’ha produït una baixada més important de la mobilitat.

L’estudi compara les xifres de mobilitat de dia 7 d’abril amb el dia corresponent de la setmana del 14 al 20 de febrer com a referència.

Les Illes Balears són una de les quatre Comunitats Autònomes amb una major reducció global de la mobilitat, amb una disminució del -73%, just per darrere de Madrid (-77%), Melilla (-76%) i Canàries (-73%).

Palma és, en analitzar-se la mobilitat en les ciutats més importants, la quarta ciutat d’Espanya amb menor mobilitat, amb una baixada del  -79 %.

Just es situen per davant Palma en reducció de la mobilitat Sevilla (-80%), Barcelona (-82%) i Madrid (-83%).

Si s’analitza la mobilitat interior del conjunt de la Comunitat Autònoma, les Illes Balears  són la segona amb manco mobilitat (-68%), després de Madrid (-73%).

La mobilitat exterior de les Illes Balears és, després de la de les Illes Canàries, la menor de tot l’Estat (-86%).

Les dades indiquen que, en el conjunt de les Illes, el 7 d’abril 710.273 persones no van realitzar cap desplaçament; 57.250, un viatge; 151.115, dos viatges i 206.430, més de dos viatges.

A Palma, un total de 254.073 persones feren zero viatges; 15.454, un viatge; 56.466 dos viatges, i 78.028 més de dos.

Aquestes dades reflecteixen l’important grau de compliment per part dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears de les mesures de restricció de moviments imposades durant l’estat d’alarma.