LOGO CAIB
Contingut
6 abril 2020Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

COVID-19: Els consellers de Salut, Afers Socials i Model Econòmic demanen comparèixer de manera urgent davant el Parlament NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: Els consellers de Salut, Afers Socials i Model Econòmic demanen comparèixer de manera urgent davant el Parlament

El motiu és explicar la situació actual i les accions dutes a terme per fer front a la crisi provocada per la Covid-19

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han sol·licitat avui, a través de la direcció general de Relacions amb el Parlament, la compareixença urgent, per iniciativa pròpia, davant la Diputació Permanent del Parlament de les Illes Balears.

D'aquesta manera, els tres consellers es posen a disposició de la cambra per explicar les mesures preses per fer front a la crisi provocada per la Covid-19. Amb aquesta petició, se sol·licita a la Mesa del Parlament, d'acord amb l'article 106 del seu reglament, que permeti als tres consellers comparèixer abans de la finalització de l'estat d'alarma, atès que aquest s'ha allargat al manco dues setmanes més, fins el 25 d'abril. En aquest sentit, cal recordar que el Govern ja va anunciar que els titulars dels departaments més implicats en la gestió de la crisi compareixerien davant la cambra un cop passat l'estat d'alarma. La petició d'avui, però, avança la compareixença, atès l'allargament d'aquest període excepcional.

Per altra banda, durant la Junta de Portaveus que s'ha celebrat aquest matí, la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha informat els grups parlamentaris que el Govern està a disposició del Parlament sempre que així se li sol·liciti, qualsevol dia de la setmana, a partir de demà.

Així mateix, s'ha encomanat a la Mesa que aquest dimecres dia 8 faci una proposta perquè el Parlament pugui reanudar les sessions de control al Govern, amb el format que es decideixi.

Amb aquestes compareixences es dona continuïtat a la interlocució entre el Govern i els partits amb representació al parlament durant la crisi sanitària, ja iniciada abans de la declaració de l'estat d'alarma. En aquest sentit, el dia 13 de març es va dur a terme una reunió amb ells al Consolat de Mar. A més, cal recordar que la presidenta Francina Armengol va comparèixer davant el Parlament a petició pròpia el 23 de març per informar la cambra sobre les mesures que l’executiu havia pres per pal·liar els efectes del coronavirus i que també s'ha creat una comissió amb els partits que tenen representació al Parlament, la qual es va reunir per primera vegada dijous passat i ho seguirà fent amb una periodicitat setmanal.