LOGO CAIB
Contingut
11 maig 2020Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

COVID-19: El Govern recull les demandes en matèria d'accessibilitat de CERMI Balears davant la situació provocada per la COVID-19 NNota Informativa

Foto de noticia

COVID-19: El Govern recull les demandes en matèria d'accessibilitat de CERMI Balears davant la situació provocada per la COVID-19

El director general de Drets i Diversitat, Pau Morlà, s'ha reunit amb els seus representants

El director general de Drets i Diversitat, Pau Morlà, ha mantingut avui una reunió amb la comissió d'accessibilitat de CERMI (Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat) per tal de recollir les seves demandes en matèria d'accessibilitat davant la nova situació provocada per la COVID-19, així com per tractar altres temes, com el futur reglament que ha de desenvolupar la Llei 8/2017 d'accessibilitat de les Illes Balears.

Els representants de CERMI han posat de relleu les necessitats que s'han produït entre el col·lectiu de persones amb discapacitat provocades sobretot pel distanciament social i per la utilització d'elements de protecció, com són les mascaretes i els guants.

Pel que fa a la utilització de mascaretes, suposen un inconvenient per a les persones sordes, ja que dificulten la comunicació per mitjà de la lectura dels llavis. La situació d'estat d'alarma, a més, també ha incrementat les necessitats de millora d'accessibilitat per accedir a la informació. Per altra banda, CERMI també reclama que es respectin els espais habilitats per a persones amb discapacitat en els mitjans de transport i que els comerços donin prioritat en les coes d'espera a les persones amb discapacitats. Entre d'altres mesures referents a les novetats en matèria de protecció i de reorganització d'accessos, també demanen que la possible ampliació de terrasses es faci sempre respectant el pas per a persones amb discapacitat.

Per part del Govern, el director general ha oferit la seva col·laboració en aquestes qüestions i ha reiterat el compromís de l'executiu per garantir els drets de totes les persones davant els nous reptes que presenta la situació provocada per la COVID-19 i l'estat d'alarma en què ens trobam.