11 maig 2020 Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat

COVID-19: El Govern edita una guia per informar els ciutadans i els sectors econòmics de les mesures que s’han de seguir i les activitats permeses en la fase 1 NNota Informativa

Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

COVID-19: El Govern edita una guia per informar els ciutadans i els sectors econòmics de les mesures que s’han de seguir i les activitats permeses en la fase 1

/ Es pot consultar a la web coronavirus.caib.es, que ha rebut ja la visita de 160.000 usuaris únics durant la pandèmia, i a les xarxes digitals del Govern

/ El Govern amplia la seva campanya informativa amb 110 suports a la via pública repartits entre les illes, per difondre informació sobre les mesures de prevenció i protecció durant la fase 1 de la desescalada

 

El Govern de les Illes Balears ha editat una guia informativa amb les mesures de seguretat que s’han de seguir i les activitats permeses en la fase 1 del desconfinament, en la qual es troben, a partir d’avui, Mallorca, Menorca i Eivissa, ja que Formentera la inicià el passat dilluns, dia 4 de maig.

La publicació, que es podrà consultar a la web coronavirus.caib.es i a les xarxes digitals del Govern de les Illes Balears, té l’objectiu de garantir el pas a aquesta nova fase amb seguretat, i salvaguardar en la mesura que es pugui la salut de la població, sota el lema «Hem abaixat la corba, però no podem baixar la guàrdia».

La guia inclou informació sobre les activitats permeses en la fase 1, connectivitat i controls a ports i aeroports, recomanacions sanitàries, recomanacions al carrer i protocols de seguretat per sectors d’activitat.

Quant a les mesures generals d’aplicació en la fase 1, recull el manteniment de les franges horàries, l’obertura de comerços fins a 400 m2 i de mercats a l’aire lliure, la llibertat de moviment a l’illa o l’activitat a les terrasses i allotjaments turístics, amb les limitacions que s’hi especifiquen, entre d’altres.

Respecte al transport aeri i marítim, es recorda que es permeten els trajectes interilles limitats a causes justificades, el reforçament dels controls, incloent-hi la presa de temperatura; l’ampliació dels vols interilles per causa justificada, amb la restricció del 50 % de la capacitat de cada avió per garantir la distància de seguretat, i el restabliment de les rutes marítimes per causes justificades.

En l’apartat sanitari, es fixa la regla de «les 3 emes»:

  • mans netes;
  • dos metres de distància
  • ús adequat de la mascareta

Quant a les recomanacions a l’exterior de casa, la guia destaca, al transport públic, evitar tocar barres, agafadors i finestres, i recorda l’ús obligatori de la mascareta. Al carrer, no tocar el mobiliari urbà i no asseure’s als bancs.

Pel que fa als sectors d’activitats, s’estableixen tot un seguit de mesures organitzatives i preventives per a dentistes, construcció, comerç al detall i de serveis, tallers mecànics, neteja d’edificis i locals, empreses de seguretat, taxis, restauració, repartiment a domicili, oficines, neteja viària i recollida de residus, mobilitat i transport terrestres, clíniques veterinàries, perruqueries i centres d’estètica, i perruqueries canines.

A més, des d’avui dia 11 de maig i durant vuit setmanes, el Govern amplia la seva campanya informativa amb la col·locació de 110 suports OPI repartits a les distintes illes. El seu objectiu és fer arribar a tota la població un missatge de responsabilitat a través de la regla de «les 3 emes»: mans netes, 2 metres de distància i ús correcte de la mascareta. Els suports OPI que es trobin situats de manera específica a parades d’autobús difondran informació respecte a les mesures de prevenció que s’han de prendre tant al carrer (no tocar el mobiliari urbà i no asseure’s als bancs) com al transport públic (obligació d’ús de mascareta i recomanació de no tocar agafadors, barres ni finestres).

Des de l’inici de l’estat d’alarma, el Govern de les Illes Balears ha informat la ciutadania de forma constant, tant a través de de les xarxes socials, amb més de 180 infografies i 50 vídeos, com a través de mitjans convencionals, mitjançant més de 150 insercions a diaris i premsa de proximitat, més de 6.000 insercions a ràdio, més de 400 insercions de videografies informatives a canals de televisió i més de 13 milions d’impactes a través dels bàners informatius a l’edició digital dels mitjans de comunicació. Tota la informació que es va donant a la ciutadania es pot trobar també a la pàgina web coronavirus.caib.es, que des de la seva posada en funcionament ha rebut més de 160.000 usuaris únics.

Documents adjunts: