2 juny 2020 Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca

COVID-19:Obert el termini d’inscripció al Programa d'Acompanyament Escolar (PAE) d'estiu per l'alumnat de primària i secundària de la concertada NNota Informativa

COVID-19:Obert el termini d’inscripció al Programa d'Acompanyament Escolar (PAE) d'estiu per l'alumnat de primària i secundària de la concertada

\Els centres concertats de les Illes Balears tenen fins el proper 18 de juny per a inscriure's al PAE, adreçat a alumnat especialment vulnerable

\El Programa s’amplia també en aquesta edició a l’alumnat de 5è i 6è de primària i d’ESO dels centres concertats, per atendre els efectes de la COVID-19

 

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca acaba d’obrir per primera vegada i per tal de respondre a les circumstàncies derivades de la COVID-19, el termini d’inscripció de la convocatòria extraordinària del Programa d’Acompanyament Escolar (PAE) 2020 que se desenvoluparà durant el mes de juliol als centres concertats de les Illes Balears.

A nivell general, l’ampliació del Programa a l’alumnat de 5è i 6è de primària i a l’alumnat de 5è i 6è de primària i d’ESO de l’escola concertada, són les novetats del Programa d’Acompanyament Escolar (PAE) 2020. A més de l’increment del pressupost fins arribar als 500 mil euros, una pujada respecte al 2019 de 345.163 euros.

Els centres concertats es poden inscriure al PAE fins el proper 18 de juny de 2020.

PAE, programa adreçat a l’alumnat especialment vulnerable

L’objectiu del PAE és la d’ajudar a l'alumnat que no hagin superat els objectius ni hagin assolit les competències del curs o l’etapa corresponents durant el curs 2019/20. Els alumnes preferents són els que es troben en situació especialment vulnerable per motius econòmics, socioculturals, risc d’abandonament escolar, necessitats específiques de suport educatiu (NESE) o per la situació d’alarma viscuda per la COVID-19.

El PAE s’emmarca en el conjunt de mesures del Pla d’Èxit Educatiu que impulsa la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i s’adreça especialment a millorar les competències dels alumnes reforçant-ne les capacitats i l’autonomia perquè siguin capaços de regular el seu propi aprenentatge. Es pretén augmentar les seves expectatives d’èxit, expectatives associades a la permanència en el sistema educatiu, i reduir, així, l’abandonament escolar.

Es poden sol·licitar grups segons les necessitats del centre, tenint en compte que cada grup ha d’estar format per entre 5 i 8 alumnes. Les activitats de reforç es desenvolupen voluntàriament per personal docent del centre, atès que és qui coneix millor l’alumnat, les seves circumstàncies personals i el seu entorn familiar; d’aquesta manera també s’assegura la coordinació amb els tutors, la coordinació amb la resta de l’equip docent i la relació amb les famílies.

El programa preveu destinar un total de 24 hores a cada grup, distribuïdes setmanalment, de dilluns a divendres de forma proporcional entre l’1 i el 31 de juliol.

A la convocatòria d’estiu de 2019 varen participar 1.578 alumnes de 46 centres a través de 201 grups i amb 172 docents. Cal tenir en compte que l’edició d’estiu del PAE de l’any passat només afectava a centres públics i a alumnat d’ESO. La inversió que es va destinar a aquest programa fou de 154.837 euros.

Per a més informació es pot consultar el web de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

El Programa està finançat pel Ministeri d'Educació, i Formació Professional, i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació Formació i Educació 2014-2020.

El PAE del mes de juliol desenvolupa una activitat presencial en els centres educatius i per tant resta supeditada a la situació i a les mesures que estableixi la normativa sobre la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.